Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Winter in de kleine bakkerij

Jenny Colgan (auteur), Elise Kuip (vertaler)
Polly heeft een bakkerij in een klein dorpje en woont samen met haar vriend Huckle in een dure maar zeer romantische vuurtoren.
Titel
Winter in de kleine bakkerij
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Elise Kuip
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Christmas at Little Beach Street Bakery
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2021 | Andere uitgaven
281 p.
ISBN
9789021028118 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit derde deel van‘De kleine bakkerij'-serie*, dat zeer goed zelfstandig te lezen is, stelt de auteur eerst Polly Waterford en dan zichzelf aan de lezer voor. In een notendop weet je wat eraan vooraf ging. Polly heeft een bakkerij in het kleine, slechts gedurende de juiste getijden te bereiken, Mount Polbearne in Cornwall. Ze woont samen met haar vriend Huckle en hun koddige papegaaiduiker Neil in een peperdure, maar o-zo romantische vuurtoren. Polly is opgevoed door haar alleenstaande en nogal neurotische moeder. Ze staat dan ook niet te popelen om haar toekomst uit te stippelen. Hun beste vrienden Rueben en Kerensa doen dit wel, met alle gevolgen vandien. Polly is beter af als vriendin, denkt ze... Heerlijk, hartverwarmend en komisch verteld verhaal met precies genoeg drama, zodat het niet te zoet wordt en zeker het kerstgevoel weet vast te houden. De auteur (1972) heeft al vele bestsellers en series op haar naam staan en geeft aan het einde van dit boek nog een paar leuke verras…Lees verder

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia