Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zomer in de kleine bakkerij

Jenny Colgan (auteur), Elise Kuip (vertaler)
Voor een jonge vrouw die een bakkerij runt in een dorpje in Cornwall verandert er veel wanneer ze een nieuwe baas krijgt en de weduwe van haar ex in het dorp komt wonen.
Titel
Zomer in de kleine bakkerij
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Elise Kuip
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Summer at Little Beach Street Bakery
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2021 | Andere uitgaven
365 p.
ISBN
9789021027371 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Polly Waterford woont samen met Huckle, haar Amerikaanse vriend, in de vuurtoren op een klein schiereiland van Cornwall. Ze is bakker in de door haar gehuurde bakkerij, maar komt in de problemen als de eigenaresse sterft. Een neef krijgt het beheer over de bakkerij. Hij wil alles goedkoper en gaat zo ver dat hij Polly ontslaat. Om een inkomen te hebben, begint ze een mobiele bakkerij, Huckle gaat geld verdienen in Amerika. Na een moeizame start en dankzij een artikel in een krant wordt de broodbus een succes. Maar extreem natuurgeweld lijkt alles op zijn kop te zetten. Een makkelijk leesbare roman met een feelgood verhaal, mooie natuurbeschrijvingen, een kort drama en een flinke portie romantiek. Naast het verhaal van Polly is een belangrijke rol weggelegd voor Neil de papegaaiduiker die tot een tam huisdier is geworden. Het boek is het zelfstandig te lezen vervolg op ‘De kleine bakkerij aan het strand’* (2019) en wordt gevolgd door ‘Winter in de kleine bakkerij’**. De cover is zomers…Lees verder

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Lees verder op Wikipedia