Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mijn oma's verhaal

Jens Christian Grøndahl (auteur), Lars Gabel (illustrator), Bernadette Custers (vertaler)
Als Nina op bezoek is bij oma Gladys, hoort ze wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Deense joden is gebeurd. Oma heeft nooit meer iets van haar jeugdvriendin gehoord. Kan Nina daar iets aan veranderen? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Mijn oma's verhaal
Auteur
Jens Christian Grøndahl
Illustrator
Lars Gabel
Vertaler
Bernadette Custers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Med bedstemor i tidens labyrint
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
107 p. : ill.
ISBN
9789022568644 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op bezoek bij haar oma Gladys ontdekt Nina wat er in 1943 met de Deense joden is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oma was toen zo oud als Nina nu is en had een vriendin die ook Nina heette. Deze Nina is na de oorlog naar Amerika verhuisd. Sindsdien heeft oma niets meer van haar gehoord. Hedendaagse Nina en haar oma keren samen terug in de tijd, waarin ze de jonge Gladys en haar vriendin ontmoeten. De onwetendheid van de hedendaagse Nina is daarbij de kapstok voor een magisch-realistische raamvertelling op historische basis. De titels van de hoofdstukken wijzen vooruit naar wat komt. Grøndahl geniet faam door zijn romans voor volwassenen. Opvallend verschil met zijn gebruikelijk beschrijvende stijl, zijn de vele dialogen. In deze toegankelijke schrijfstijl wordt veel informatie gegeven. Rijk geïllustreerd met stripachtige, digitale tekeningen, waarbij de tekenaar door afwisselend licht en donker kleurgebruik de sfeer goed weet te vangen. De uitwerking van dit originele uitgangsp…Lees verder

Over Jens Christian Grøndahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Jens Christian Grøndahl, (Lyngby, 9 november 1959) is een Deens schrijver. Zijn werk werd in binnen- en buitenland genomineerd voor, en bekroond met verschillende literaire prijzen. Zo ontving hij onder meer De Gyldne Laurbær voor zijn roman Lucca (in 1999) en stond hij met zijn boek An altered light in 2006 op de shortlist voor de International IMPAC Dublin Literary Award.

Grøndahl studeerde filosofie van 1977 tot 1979. Zijn eerste boek, het realistisch geschreven Kvinden i midten, verscheen in 1985. Daarna volgden met regelmatige intervallen een vijftiental andere romans. Hij schreef daarnaast echter ook essays, toneelstukken en teksten voor de radio. Liefde, en de relaties van moderne koppels, vormen de leidende thema's in zijn werk.

Bibliografie

  • 1985 Kvinden i midten
  • 1986 Syd for floden
  • 1988 Rejsens bevægelser
  • 1990 Det indre blik
  • 1991 Skyggen i dit …Lees verder op Wikipedia

Suggesties