Jorge wil voordat hij met pensioen gaat nog een laatste klus doen, terwijl JW in Los Angeles wanhopig op zoek gaat naar zijn vermiste zus en nieuwkomer Martin Hägerström infiltreert in de Zweeds/Servische maffia.
Titel
Snabba Cash III
Regisseur
Jens Jonsson
Naar het werk van
Jens Lapidus
Componist
Jon Ekstrand
Acteur
Joel Kinnaman Matias Varela
Taal
Zweeds
Parallele titel
Snabba Cash
Uitgever
Lumière, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
127 min.
Aantekening
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de roman Val dood, het derde deel van de Stockholm-trilogie, van Jens Lapidus
EAN
5425019007614

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zweedse misdaadthriller uit 2013 van Jens Jonsson gebaseerd op 'Val dood', een deel van de Stockholm-trilogie van Jens Lapidus. Geproduceerd door Frederik Wikström die ook de eerste twee films produceerde. De personages zijn deels hetzelfde als in de andere films*. Hoofdpersoon is nu Jorge (Matias Varela), die voordat hij met pensioen gaat nog een laatste klus wil doen. Tegelijkertijd gaat JW (Joel Kinnaman, bekend van The Killing) in Los Angeles wanhopig op zoek naar zijn vermiste zus. Nieuwkomer Martin Hägerström infiltreert in de Zweeds/Servische maffia. Jan Temmerman (De Morgen, i) gaf 3 (van 5) sterren voor het tweede deel van deze serie en zei: '(...) sterke vertolkingen, een realistische omkadering en een broeierige down and dirty-sfeer. (...) Het geheel wordt geserveerd in een snedig tempo, met een nerveuze cameravoering en sterke actiescènes (...)'. De film kan op zichzelf bekeken worden maar wie de eerste twee delen heeft gezien weet uiteraard meer over de personages.