Wanneer Najdan na 8 jaar cel op vrije voeten komt, en zich voorneemt binnen de grenzen van het rechte pad te blijven, krijgt hij het aanbod het slachtoffer van een kidnapping op te sporen. Met alle gevolgen van dien..
Titel
Viproom
Auteur
Jens Lapidus
Vertaler
Steven Schneijderberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
VIP-rummet
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
15:49
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a440813

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Jens Lapidus

CC BY 3.0 - Foto van/door Schyffel

Jens Lapidus (24 mei 1974) is een Zweedse strafrechtadvocaat en auteur. Hij maakte zijn debuut als schrijver in augustus 2006 met de misdaadthriller met de Nederlandse titel Snel geld. Het is een nauwkeurige schets van de onderwereld van Stockholm. Het werd het eerste boek van zijn Stockholmtrilogie. De opvolgende delen werden Bloedlink en Val dood in 2011.

Aan het eind van de trilogie komt onontkoombaar de vergelijking met de Millennium-trilogie van Stieg Larsson om de hoek kijken. Jens beschrijft Stockholm meer vanuit de invalshoek van criminelen, terwijl Stieg vooral de misdaad in hogere Zweedse kringen journalistiek aan het daglicht probeert te brengen. Maar ook hij ontkwam niet aan de rauwe criminaliteit van autochtone motorbendes en criminele vreemdelingen. Allebei beschrijven ze de enorme vrouwenhaat in een groot deel van de Zweedse samenleving, waarbij laatstgenoemde nadrukkelijk verwees in de titel van Larsson's eerste boek (Mannen die vrouwen haten).

Lees verder op Wikipedia