Dvd
Engels

Entourage. De complete serie 6

Jeremy Piven (acteur), Kevin Connolly (acteur), Adrian Grenier (acteur)
Belevenissen van de opkomende filmster Vincent Chase en zijn vriendengroep
Bevat
Disc 1 Drive ; Amongst friends ; One car, two car, red car, blue car ; Runnin' on e (Afl. 1-4)
Disc 2 Fore! ; Murphy's lie ; No more drama ; The Sorkin notes (Afl. 5-8)
Disc 3 Security briefs ; Berried alive ; Scared straight ; Give a little bit (Afl. 9-12)
Titel
Entourage. De complete serie 6
Acteur
Jeremy Piven Kevin Connolly Adrian Grenier Kevin Dillon Jerry Ferrara
Taal
Engels
Uitgever
HBO, 2010
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 324 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Fins, Grieks, Hebreeuws, Noors, Portugees, Zweeds, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888058565

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse televisieserie, in de VS uitgezonden door betaalkanaal HBO, over de belevenissen van aankomend filmster Vincent Chase. Vincent (Adriaan Grenier) is verhuisd van New York naar Los Angeles. Zijn twee vrienden en zijn halfbroer (zelf een derderangs acteur) zijn meegekomen, als helpers en managers - en niet in de laatste plaats om mee te genieten van Vincent's roem in de vorm van mooie vrouwen, rijkdom enz. Verder is er nog Vincents aalgladde agent Ari Gold (Jeremy Piven), die hem een rol in een droomfilm probeert te bezorgen. Het verhaal is geïnspireerd op de belevenissen van acteur-producent Mark Wahlberg en zijn vrienden. Ron Rijghard (NRC 19-9-'08): '(...) een lichtvoetige, sprankelende serie (...) van hoog niveau (...) biedt een blik achter de schermen van Hollywood (...) De rij beroemdheden die zichzelf spelen, van James Woods tot James Cameron, vormt een attractie op zich. (...) Entourage zit tot in detail goed in elkaar. (...)' Seizoen 6 bevat extra's.

Over Jeremy Piven

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Keith Middlebrook at https://www.flickr.com/photos/19786782@N07/

Jeremy Samuel Piven (New York, 26 juli 1965) is een Amerikaans acteur. Hij won drie Emmy Awards voor zijn rol in Entourage en werd daarvoor ook vijf keer genomineerd voor een Golden Globe, die hij één keer won.

Piven speelde een aanzienlijk aantal (met name bij-)rollen in Hollywood, vaak in films van zijn vriend John Cusack, zoals Grosse Pointe Blank. Andere voorbeelden zijn Heat (1995), Black Hawk Down (2001), Serendipity (2001), Old School (2003), Smokin' Aces (2006) en The Kingdom (2007).

Piven had een vaste rol als de messcherpe impresario Ari Gold in de televisieserie Entourage. Verder was Piven te zien in de aflevering The Pilot van Seinfeld en speelde hij drie seizoenen in de serie Ellen en de hoofdrol in de serie Mr Selfridge.

In december 2008 werd Piven gediagnosticeerd met kwikvergiftiging, veroorzaakt door het eten van sushi tweemaal daags geduren…Lees verder op Wikipedia