Boek
Nederlands

Choco Nellie : meeluisterboek

Jeremy Strong (auteur), Jamie Smith (illustrator), Charlotte Bakker (vertaler)
+1
Choco Nellie : meeluisterboek
×
Choco Nellie : meeluisterboek Choco Nellie : meeluisterboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Nellie is een avontuurlijke, jonge pinguïn. Op een dag ziet ze een duikboot die boven water komt. Hij breekt haar ijzige eilandje in tweeën en Nellie drijft naar de open zee. Hoe kan zij haar familie ooit nog terugvinden? Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Choco Nellie : meeluisterboek
Auteur
Jeremy Strong
Illustrator
Jamie Smith
Vertaler
Charlotte Bakker
Verteller
Caroline Zantonique
Taal
Nederlands
Uitgever
Arnhem: Bontekoe, 2019
64 p. : ill.
Verschijningsdatum
15-04-2019
Aantekening
Met online meeluister audio
ISBN
9789463522083 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nellie is een avontuurlijke, jonge pinguïn en bang voor niemand, behalve orka’s. Op een dag denkt ze er een te zien. Wanhopig springt Nellie op een ijsberg en klimt naar de top. Het is echter geen orka, maar een duikboot die boven water komt. Dan breekt haar ijzige eilandje in tweeën en de helft met Nellie erop drijft naar de open zee, steeds verder weg van haar vertrouwde omgeving. Hoe kan zij haar familie ooit nog terugvinden? Deel uit de serie ‘Piraatjes’, leesboekjes voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het verhaal is gedrukt in een dyslexievriendelijk lettertype. De tekst - verdeeld in zes hoofdstukken - is vlot leesbaar en humoristisch. De laatste zin van een hoofdstuk is in iets andere bewoording de titel van het volgende. Soms spreekt de auteur de lezer rechtstreeks aan of stelt een vraag. Levendige illustraties in kleur verduidelijken en verrijken het verhaal. Met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. AVI-E4. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Jeremy Strong

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

Jeremy Strong (Boston, 25 december 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Jeremy Strong werd in 1978 geboren in Boston (Massachusetts). Hij studeerde aan Yale University, de Royal Academy of Dramatic Art in Londen en de Steppenwolf Theatre Company in Chicago.

Carrière

In 2008 debuteerde Strong op Broadway met een opvoering van het toneelstuk A Man for All Seasons. Datzelfde jaar maakte hij met het komisch drama Humboldt County ook zijn filmdebuut. In jaren 2010 brak hij door met verschillende bijrollen in bekende films als Lincoln (2012), Zero Dark Thirty (2012), Selma (2014) en The Big Short (2015). Van 2011 tot 2013 had hij ook een kleine rol in de dramaserie The Good Wife. Sinds 2018 vertolkt Strong een hoofdrol in de HBO-serie Succession.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties