Boek
Nederlands

Een meesterplan

Jeremy Strong (auteur), Steve May (illustrator), Sofia Engelsman (vertaler)
+1
Een meesterplan
×
Een meesterplan Een meesterplan
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Casper lijkt een gewone jongen, maar ’s middags verandert hij in Cartoon Kid. Meester Baardaap wil dat de leerlingen iets ouds dat hen dierbaar is meenemen naar de klas. Casper besluit zijn 89-jarige grootmoeder mee te nemen.
Onderwerp
Helden, Schoolleven
Titel
Een meesterplan
Auteur
Jeremy Strong
Illustrator
Steve May
Vertaler
Sofia Engelsman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cartoon kid supercharged!
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2012
160 p. : ill.
ISBN
9789026133015 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Caspers nieuwe leraar, meester Boternoot, beweert dat iedereen in zijn klas een superheld is. Caspers fantasie slaat hierdoor compleet op hol en hij noemt zichzelf voortaan Cartoon Kid. Dat is niet toevallig, want hij is altijd aan het tekenen of krabbelen. Wanneer de meester vraagt om iets oud én dierbaar mee naar school te brengen, heeft Casper een briljant idee. Hij wil zijn grootmoeder van 89 meenemen. Er is echter een probleem; zijn oma moet naar de dokter. Hij vindt er dus niets beter op dan zijn beste vriend Flip te verkleden in een oudje. Dit meesterplan kan niet mislukken!
In een tweede verhaal probeert Casper de meester te koppelen aan de moeder van Flip. Via een list weet hij de meester naar haar huis te lokken. Groot is echter de verbazing wanneer blijkt dat hij al een vrouw en kind heeft.
In het derde verhaal is meester Boternoot ziek. Daarom komt juffrouw Homp hem vervangen. Zij heeft het niet zo begrepen op de kinderen in Caspers klas. Al snel komen ze tot het…Lees verder
Casper (Cartoon Kid, ik-figuur) en zijn beste vriend Flip (Flapvoet) beleven samen en met hun klasgenoten drie superheldenavonturen, waarin zij het opnemen tegen Monster Molman met zijn vernietigingsplannen en de nachtmerrieachtige invaljuffrouw Homp. Daartussendoor krijgt Casper het briljante idee om meester Boternoot aan Flips gescheiden moeder te koppelen, maar dat valt bij Flip niet in goede aarde. Lekker uitgelaten en vrolijk boek vol komische, levendige situaties en fantasierijke wendingen die elkaar in een razend tempo opvolgen. De talrijke cartoonachtige zwart-wittekeningen – met tekstballonnen – en de slotscènes in stripvorm spelen samen met de uitbundige typografische accentueringen een even belangrijke rol als de tekst. (Casper heeft zijn bijnaam niet voor niets!) Het taalgebruik is beeldend, doorspekt met pittige dialogen, opmerkingen van de ik-figuur, kreten en dolle uitlatingen, kortom een dynamische werveling, waar kinderen van zullen genieten. De lay-out van de tekst b…Lees verder

Super Kid. Een meesterplan

Het boek bestaat uit drie grappige verhalen.
Verhaal 1: Casper Cartoon Kid moet als huistaak iets 'ouds en dierbaars' meebrengen naar school. Hij besluit omi Ros, zijn overgrootmoeder, uit het bejaardentehuis mee te nemen. Maar aangezien de dokter net bij haar op visite komt, gaat dit niet door. Casper heeft een plan en samen met zijn vrienden, Lena Lanterfant en Flip Flapvoet, werken ze het uit. Flip speelt omi en zo rijden ze met de rolwagen naar school. Tijdens de speeltijd loopt het fout ... Daar staat mama met omi, de dokter had afgezegd!
Verhaal 2: Een verhaal waarin Casper de mama van zijn vriend Flip wil koppelen aan meester Boternoot. Maar ook dit loopt faliekant af.
Verhaal 3: Hier wordt de zieke meester Boternoot vervangen door juffrouw Homp ...
Casper heeft altijd goede bedoelingen en slimme plannetjes. Meestal lopen ze fout af, maar dat maakt het geheel net zo hilarisch. Weinig tekst op een pagina, een groot lettertype, cartooneske tekeningen in de…Lees verder

Over Jeremy Strong

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

Jeremy Strong (Boston, 25 december 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Jeremy Strong werd in 1978 geboren in Boston (Massachusetts). Hij studeerde aan Yale University, de Royal Academy of Dramatic Art in Londen en de Steppenwolf Theatre Company in Chicago.

Carrière

In 2008 debuteerde Strong op Broadway met een opvoering van het toneelstuk A Man for All Seasons. Datzelfde jaar maakte hij met het komisch drama Humboldt County ook zijn filmdebuut. In jaren 2010 brak hij door met verschillende bijrollen in bekende films als Lincoln (2012), Zero Dark Thirty (2012), Selma (2014) en The Big Short (2015). Van 2011 tot 2013 had hij ook een kleine rol in de dramaserie The Good Wife. Sinds 2018 vertolkt Strong een hoofdrol in de HBO-serie Succession.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties