Lettertype dyslexie
Nederlands

Het kleinste paard ter wereld

Jeremy Strong (auteur), Charlotte Bakker (vertaler)
+1
Het kleinste paard ter wereld
×
Het kleinste paard ter wereld Het kleinste paard ter wereld
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als Bella een schilderij van een klein paardje laat vallen, staat het paardje ineens in haar kamer. Dan stapelen de avonturen zich vlug op. AVI-E4. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Het kleinste paard ter wereld
Auteur
Jeremy Strong
Vertaler
Charlotte Bakker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The smallest horse in the world
Editie
1
Uitgever
Arnhem: Bontekoe, 2012 | Andere uitgaves
68 p. : ill. + meelees-cd
ISBN
9789055295050 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bella vindt het nieuwe meisje in haar klas, Zwaantje, niet aardig. Ze is een opschepper en verzint vervelende namen voor Bella. Als Bella alleen en verdrietig op haar kamer is, laat ze een schilderij van een zee vallen, waardoor het water en zand op de grond vallen en een klein, wit paardje parmantig door de kamer van Bella stapt. Dan stapelen de avonturen zich vlug op; stiekem een paard op je kamer houden valt niet mee. Deze uitgave is onderdeel van de reeks 'Piraatjes'*, speciaal geschreven voor kinderen met leesproblemen en/of dyslexie. De tekst is gedrukt in een lettertype dat goed leesbaar is voor dyslectici en het boek heeft een rustige, overzichtelijke bladspiegel, AVI-E4. De zwart-witte prenten zijn veelal paginagroot en leiden niet af. De bijgevoegde meeleescd's zijn ingesproken op AVI-niveau. De lezer volgt de tekst door te luisteren en mee te kijken (innerlijk en intern leesproces). De voorleesstem is prettig om naar te luisteren en de lezer krijgt steeds meer dan voldoende…Lees verder

Over Jeremy Strong

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

Jeremy Strong (Boston, 25 december 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Jeremy Strong werd in 1978 geboren in Boston (Massachusetts). Hij studeerde aan Yale University, de Royal Academy of Dramatic Art in Londen en de Steppenwolf Theatre Company in Chicago.

Carrière

In 2008 debuteerde Strong op Broadway met een opvoering van het toneelstuk A Man for All Seasons. Datzelfde jaar maakte hij met het komisch drama Humboldt County ook zijn filmdebuut. In jaren 2010 brak hij door met verschillende bijrollen in bekende films als Lincoln (2012), Zero Dark Thirty (2012), Selma (2014) en The Big Short (2015). Van 2011 tot 2013 had hij ook een kleine rol in de dramaserie The Good Wife. Sinds 2018 vertolkt Strong een hoofdrol in de HBO-serie Succession.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties