Boek
Nederlands

Borre en het zwembad van de ijscoman

Jeroen Aalbers (auteur), Stefan Tijs (illustrator)
+1
Borre en het zwembad van de ijscoman
×
Borre en het zwembad van de ijscoman Borre en het zwembad van de ijscoman

Borre en het zwembad van de ijscoman

In de reeks:
Borre en de Kerkhof Kids hebben ijsvrij en willen gaan schaatsen. Maar dan krijgen ze van oud-agent Kops de opdracht om de ijscoman te zoeken. Het lijkt erop dat de ijscoman gek geworden is. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Borre en het zwembad van de ijscoman
Auteur
Jeroen Aalbers
Illustrator
Stefan Tijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Zoetermeer: Pica Educatief, 2013 | Andere uitgaven
[22] p. : ill.
ISBN
9789089221148

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Borre en de Kerkhof Kids hebben ijsvrij en willen gaan schaatsen. Maar dan krijgen ze van oud-agent Kops de opdracht om de ijscoman te zoeken. Het lijkt erop dat de ijscoman gek geworden is. Deel uit de serie 'De gestreepte boekjes'*, waarvan tot nu toe delen voor groep een t/m vijf verschenen zijn. Voor elke maand zijn er twee boekjes, waarvan er één over Borre gaat. Ze zijn bedoeld om de lees- en taalontwikkeling te stimuleren. Dit boekje is bestemd voor begrijpend lezen in groep vijf. Het verhaal is wat ongeloofwaardig. Eenvoudig, populair taalgebruik met flauwe grappen. Vragen over de inhoud kunnen via de website beantwoord worden. De tekst is verdeeld in korte hoofdstukken en gedrukt op stevig papier, in een duidelijk lettertype. Kleine plaatjes in fletse kleuren spreken, evenals het wat saaie omslag, niet aan. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Jeroen Aalbers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bic

Jeroen Aalbers (Numansdorp, 26 september 1982) is een Nederlandse schrijver, columnist en muzikant uit Rotterdam. Voor zijn muzikale activiteiten en zijn literaire werk gebruikt hij het alias Jerry Hormone.

Loopbaan

In 1999 richtte Jeroen Aalbers punkrockband The Ragin' Hormones op en nam hiervoor het alias Jerry Hormone aan. In 2000 trad Aalbers als gitarist toe tot punkrockband The Apers. Met The Apers nam hij drie albums op, speelde op grote festivals als Lowlands en Paaspop en toerde meermaals door Europa en de Verenigde Staten. In 2005 verliet Aalbers de band.

In 2005 werd hij, hoewel hij nog geen ervaring had op dit vlak, door een vriend gevraagd een proeftekst in te leveren voor een nieuw te starten reeks kinderboeken. Aalbers nam de opdracht aan en schreef in één nacht het verhaal Poespoes de lampenkapkat, over een kat met een anti-krabkraag om. De tekst werd goedgekeurd en Aalbers werd gevraagd de va…Lees verder op Wikipedia