Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Huisdieren

+1
Huisdieren
×
Huisdieren Huisdieren
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Waarom heeft een kat een ruwe tong? Waarom huilt een hond als hij een sirene hoort? Eten konijnen echt zo graag wortelen? Slapen goudvissen eigenlijk wel? Hoe oud kan een schildpad worden? Antwoord op deze en vele andere vragen over huisdieren.
Onderwerp
Huisdieren
Titel
Huisdieren
Auteur
Jeroen Declercq Caroline De Vlamynck
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Oostkamp: Eskabee, 2013
[68] p. : ill.
ISBN
9789058564436 (hardback)
Plaatsingssuggestie
634 (SISO) Dieren (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek bundelt honderd vragen die kinderen stelden tijdens een bezoek van de schrijvers aan basisscholen, waar Jeroen Declercq en Caroline De Vlamynck samen met de leerkrachten lesactiviteiten organiseerden rond huisdieren. Het boekje behandelt vragen over huisdieren in het algemeen, en over honden, katten, parkieten, kanaries, konijnen, muizen, vissen, cavia’s en zelfs ratten en spinnen, wandelende takken en gekko’s. 
Moeilijke vragen krijgen een correct antwoord. Het gaat zowel om pertinente als wat naïevere vragen, van 'Hoe spint een kat?' en 'Heeft een schildpad tanden?' tot 'Hoe komt het dat een kat negen levens heeft en een hond niet?'
De vragen ogen heel fris en spontaan. De antwoorden zijn gepast voor (jonge) kinderen. In eenvoudig Nederlands, in korte zinnen, met nauwelijks bijzinnen, nevengeschikte zinnen, of ingebedde zinnen, en weinig al te moeilijke woorden, wordt deze materie op een bevattelijke manier aangebracht.
Het beeldmateriaal is een mengeling va…Lees verder
Wat is een dierenasiel? Hoe lang slaapt een kat per dag? Waarom blaffen honden? Hoe hoort een vogel? Hoe oud wordt een goudvis? Heeft een slang botten? Twee dierenartsen namen deel aan een lesproject over huisdieren op enkele basisscholen in België. Uit de vele vragen die kinderen hun stelden, zijn er honderd geselecteerd over honden, katten, vogels, reptielen en knaagdieren. Per pagina worden een of twee vragen kort maar duidelijk en deskundig beantwoord. Soms in een stijl die direct tot het kind gericht is. Meestal gebeurt dit in een, voor de doelgroep, redelijk toegankelijk taalgebruik. Kleurrijke verzameling vragen en weetjes, grofweg per dier onderverdeeld. Je kunt niet op dier zoeken, omdat er geen inhoudsopgave of register is opgenomen. Overzichtelijke lay-out met heldere steunkleuren op stevig papier. Witte omslag met grote gekleurde belettering. Duidelijke opmaak, de antwoorden staan in korte tekstblokjes in een grote schreefloze letter en een kleurenfoto. Maakt deel uit van …Lees verder