Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De stenen goden

Op Paaseiland en in Middelburg zorgt de oorsprong van de mysterieuze moai-standbeelden tot spanningen, met dodelijke afloop.
Onderwerp
Paaseiland
Titel
De stenen goden
Auteur
Jeroen Windmeijer 1969-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2022
446 p. : kaart
ISBN
9789402709537 (paperback) 9789402712230 (paperback, ISBN sticker)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een thriller van Jeroen Windmeijer over antropologie, kunst en geschiedenis. Op Paaseiland doet een student onderzoek naar de moais, de mysterieuze standbeelden aldaar, maar als er een discussie ontstaat over de oorsprong verdwijnt er iemand. In Middelburg treft een conservator voorbereidingen voor een tentoonstelling over de moais, en daarvoor is een beeldhouwer uitgenodigd. De spanningen lopen op wanneer dichtbij een moai gevonden en dan valt de eerste dode. 'De stenen goden' is onderhoudend en met gevoel voor spanning geschreven, en zal liefhebbers van meer literaire thrillers aanspreken.Jeroen Windmeijer (Delft, 1969) is een bekende Nederlandse schrijver. Hij schreef meerdere boeken.

Over Jeroen Windmeijer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arjen Pels Rijcken

Jeroen Frederik Antonius Maria Windmeijer (Delft, 19 april 1969) is een Nederlandse auteur.

Biografie

Windmeijer werd geboren te Delft en groeide op in Pijnacker. Na zijn gymnasiumopleiding (Sint Stanislascollege, Delft) studeerde hij wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en na het behalen van zijn propedeuse studeerde hij Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie was hij een periode enthousiast aanhanger van een charismatisch-christelijke kerk in Leiden, waarvan hij uiteindelijk afstand heeft genomen. Zijn belangstelling voor het (vroege) christendom bleef echter intact, wat deels zijn latere thematieken in zijn thrillers verklaart.

Voor zijn afstudeeronderzoek woonde hij zes maanden in een klein dorpje van de Boliviaanse Aymara-indianen aan de oevers van het op 4.000 meter gelegen Titicacameer, op de grens v…Lees verder op Wikipedia