Dwarsligger
Nederlands

Het Pilgrim Fathers-complot

Het Pilgrim Fathers-complot

In de reeks:
Genre:
Wanneer drie voorzitters van vrijmetselaarsloges worden vermoord, hebben rechercheur Rijsbergen en Peter de Haan grote problemen om deze moorden op te lossen en er zelf heelhuids vanaf te komen.
Titel
Het Pilgrim Fathers-complot
Auteur
Jeroen Windmeijer 1969-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Dwarsligger, © 2019
979 p. : ill. ; 12 cm
ISBN
9789049807252 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het hoofdgegeven is de relatie tussen de moord op de voorzitter van een gemengde vrijmetselaarsloge in Leiden in het heden en de tocht van de Pilgrim Fathers en hun verblijf in Leiden begin 17e eeuw. Die moord is raadselachtig en stelt rechercheur Rijsbergen voor grote problemen. Uiteindelijk vindt zijn rechterhand Van de Kooij een opening. De hoofdpersoon Peter de Haan, die wij kennen uit eerdere boeken van Jeroen Windmeijer (1969), komt in de VS ook dingen te weten. Dat kost hem bijna zijn leven. Personal interest van De Haan, zoals een relatieprobleem, vertraagt de handeling onnodig ten koste van de spanning. Er zijn maar twee actiemomenten. Er gaat een lange monoloog aan het tweede moment vooraf, wat de spanning volledig blokkeert. De geheime kennis, uiteindelijk het hoofdgegeven, valt zwaar tegen, een geval van much ado about nothing. Kleine druk.

Over Jeroen Windmeijer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arjen Pels Rijcken

Jeroen Frederik Antonius Maria Windmeijer (Delft, 19 april 1969) is een Nederlandse auteur.

Biografie

Windmeijer werd geboren te Delft. Hij groeide op in Pijnacker. Na zijn gymnasiumopleiding (Sint Stanislascollege, Delft) studeerde hij wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en na het behalen van zijn propedeuse studeerde hij Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen aan de Universiteit Leiden. Voor zijn afstudeeronderzoek woonde hij zes maanden in een klein dorpje van de Boliviaanse Aymara-indianen aan de oevers van het op 4.000 meter gelegen Titicacameer, op de grens van Bolivia en Peru. In 2001 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden en het Amsterdamse Centrum voor Documentatie voor Latijns-Amerika (CEDLA). Hij bracht veertien maanden door in het stadje Otavalo, gelegen in de hooglanden van het noorden van Ecuador. Dit resulteerde in het proefschrift De vallei van de rijzende zon: een stu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties