Strip
Nederlands

In het hol van de reet

Jeroom (auteur)

In het hol van de reet

Genre:
Gebundelde cartoons en ballonstrips.
Titel
In het hol van de reet
Auteur
Jeroom
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Grint, 2003
[68] p. : ill.
ISBN
90-803699-6-9

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De tweede bundel van de Vlaamse humorstriptekenaar Jeroom verschilt nauwelijks van de eerste ('Rudy : het boek', 2002)*. Jeroom wisselt wederom cartoons af met paginastrips, die allemaal even flauw, raar en bijzonder smerig zijn en allemaal eerder verschenen in Humo. De titel zegt het al en inderdaad, Jeroom heeft zich voor deze bundel gestort in de wereld van de anale humor. Het personage dat daarvoor wordt ingezet, is 'Reetman', een wandelende kont met hoofd en voeten die overal drollen neerlegt. Dat is soms leuk, maar te veel van het goede verveelt. Gelukkig is er voor de afwisseling ook de Rode Ridder-persiflage Ridder Bauknecht, die wel bijzonder absurde avonturen beleeft met zijn kameraad de Dode Ridder. Hoewel de wereld van de absurde humorstrip drukbevolkt is (Gummbah, Kamagurka, Nix, Jeroen de Leijer), lijkt Jeroom met zijn consequent gore en soms geslaagde humor toch zijn eigen plekje te hebben veroverd.

Over Jeroom

Jeroom Sebastiaan Snelders, (Borgerhout, 22 april 1977) is een Belgisch cartoonist. Zijn werk kenmerkt zich door absurde humor en surrealistische situaties.

Leven en werk

Snelders is een zoon van Gallipoli-kenner Jul Snelders. Hij studeerde grafische vormgeving aan Sint-Lucas Gent van 1996 tot 1999 maar veranderde van richting en werd daarop illustrator en tekenaar. Ever Meulen was een van zijn leraren.

Snelders publiceert sinds januari 1998 in het tijdschrift Humo. Daarnaast werkt(e) hij in het buitenland voor NRC Handelsblad, Mojo concerts, Kreuzer en Strapazin. In 2002 won hij de Belgium Press Cartoon. Snelders' bekendste cartoonfiguren zijn onder meer Tettenman, Reetman, Jos, het debiele ei, Ridder Bauknecht en Daan en Seppe. Hij staat bekend om de zwarte humor die zijn cartoons bevatten.

Daarnaast maakt hij in samenwerking met Jonas Geirnaert, Hugo Matthysen, Guy Mortier en Bert Delapierre ook …Lees verder op Wikipedia