Strip
Nederlands

Knuffelbos : het boek

Jeroom (auteur)
Van de schepper van Jos Het Debiele Ei Reetman Ridder Bauknecht Tettenman Wouter Beke en toch bescheiden gebleven: Jeroom presenteert Knuffelbos, het boek Hilarisch en ontroerend, fijnzinnig en afgrijselijk, kindvriendelijk en in een normaal land strafbaar Van de bezieler van `Het gat van de wereld Nu `Knuffelbos, het boek `I laughed `till I stopped (Raoulf K. Denktash) `Formidable! Fo-hor
Titel
Knuffelbos : het boek / scen. en tek. Jeroom
Auteur
Jeroom
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2014
[200] p. : ill.
Aantekening
Oblong formaat
ISBN
9789022330845 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Jeroom

Jeroom Sebastiaan Snelders, (Borgerhout, 22 april 1977) is een Belgisch cartoonist. Zijn werk kenmerkt zich door absurde humor en surrealistische situaties.

Leven en werk

Snelders is een zoon van Gallipoli-kenner Jul Snelders. Hij studeerde grafische vormgeving aan Sint-Lucas Gent van 1996 tot 1999 maar veranderde van richting en werd daarop illustrator en tekenaar. Ever Meulen was een van zijn leraren.

Snelders publiceert sinds januari 1998 in het tijdschrift Humo. Daarnaast werkt(e) hij in het buitenland voor NRC Handelsblad, Mojo concerts, Kreuzer en Strapazin. In 2002 won hij de Belgium Press Cartoon. Snelders' bekendste cartoonfiguren zijn onder meer Tettenman, Reetman, Jos, het debiele ei, Ridder Bauknecht en Daan en Seppe. Hij staat bekend om de zwarte humor die zijn cartoons bevatten.

Daarnaast maakt hij in samenwerking met Jonas Geirnaert, Hugo Matthysen, Guy Mortier en Bert Delapierre ook …Lees verder op Wikipedia