Strip
Nederlands

Ridder Bauknecht : te lui voor 3D

Jeroom (auteur)
+1
Ridder Bauknecht : te lui voor 3D
×
Ridder Bauknecht : te lui voor 3D Ridder Bauknecht : te lui voor 3D

Ridder Bauknecht : te lui voor 3D

Eenpagina-ballonstrips.
Titel
Ridder Bauknecht : te lui voor 3D
Auteur
Jeroom
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2013
32 p. : ill.
ISBN
9789089313522 (hardback, Borgerhoff & Lamberigts) 9789076168609 (hardback, De Harmonie)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze Vlaamse humoristische strip is niet alleen een satire op de stripserie 'De rode ridder' van Willy Vandersteen, maar tevens op de gehele stripgeschiedenis. De antiheld Ridder Bauknecht heeft een kleurrijk wasprogramma opgesteld, waarin stripfiguren van Prins Valiant en de Smurfen tot Urbanus en alles daar tussenin door de wringer gehaald worden. Wat in de popmuziek tegenwoordig 'samplen' heet, wordt hier in beeld zorgvuldig uitgewerkt. Soms lijken de zorgvuldig getekende plaatjes echte collages van diverse stripverhalen. Of zo'n ratjetoe nu echt leuk is? In elk geval hebben de avonturen van deze ridder een hoog Monty Pythongehalte, vooral als buitenboordmotoren en auto's in een middeleeuwse setting verschijnen en weer verdwijnen als sneeuw voor de zon. De grappen nemen telkens een pagina in beslag. Jeroom is het pseudoniem van een collectief van Vlaamse stripauteurs en cartoonisten. Verzorgde uitgave in gebonden uitvoering.

Over Jeroom

Jeroom Sebastiaan Snelders, (Borgerhout, 22 april 1977) is een Belgisch cartoonist. Zijn werk kenmerkt zich door absurde humor en surrealistische situaties.

Leven en werk

Snelders is een zoon van Gallipoli-kenner Jul Snelders. Hij studeerde grafische vormgeving aan Sint-Lucas Gent van 1996 tot 1999 maar veranderde van richting en werd daarop illustrator en tekenaar. Ever Meulen was een van zijn leraren.

Snelders publiceert sinds januari 1998 in het tijdschrift Humo. Daarnaast werkt(e) hij in het buitenland voor NRC Handelsblad, Mojo concerts, Kreuzer en Strapazin. In 2002 won hij de Belgium Press Cartoon. Snelders' bekendste cartoonfiguren zijn onder meer Tettenman, Reetman, Jos, het debiele ei, Ridder Bauknecht en Daan en Seppe. Hij staat bekend om de zwarte humor die zijn cartoons bevatten.

Daarnaast maakt hij in samenwerking met Jonas Geirnaert, Hugo Matthysen, Guy Mortier en Bert Delapierre ook …Lees verder op Wikipedia