Strip
Nederlands

Orne-8, de techno-kardinaal

Jerry Frissen (scenarist), Niko Henrichon (illustrator), Alexandro Jodorowsky (naar het werk van)
Omdat de Meta-Baron het Rijk heeft vernietigd, heerst er chaos. Hiervan profiteren de beruchte Techno Technos. Door hun controle over épyphite, de brandstof voor interstellaire reizen, overheersen ze het grootste deel van de Melkweg.

De Techno-orde staat aan de rand van de afgrond: de épyphite, de interstellaire brandstof die onmisbaar is voor hun oppermacht, raakt op. In het diepste ge
Titel
Orne-8, de techno-kardinaal
Scenarist
Jerry Frissen
Illustrator
Niko Henrichon
Naar het werk van
Alexandro Jodorowsky
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Orne-8, le techno-cardinal
Uitgever
Breda: Dark Dragon Books, © 2017
55 p. : ill.
ISBN
9789460786204 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een science fiction setting. In dit derde deel, tweede cyclus, van de stripreeks 'Meta-Baron' komen het kwaad, de dood en het verderf vanuit de diepte van het heelal. Om meer begrip te tonen wordt het spoor van het elitekorps terug gevolgd. Dit proces wordt gezien door de ogen van de Techno-Kardinaal, een transgender die optreedt als vernietiger van de bestaande elite. De scenarist schetst een rauw bestaan aan de rafelranden van het milieu. De tekenaar werkt in een realistische stijl met magische uitschieters. Hij bepaalt de kracht van de details, de sombere decors en de excentrieke personages binnen een vijandig universum waar meedogenloze heersers de dienst uitmaken. Vervolg op 'Khonrad, de antibaron' (2016)*.

Suggesties