Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een 31-jarige ex-Harvard filosofiestudent neemt een baantje aan bij een intelligente bejaarde dame om met haar te discussie͏̈ren over filosofische onderwerpen.
Titel
Waarschuwing
Auteur
Jesse Kellerman
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The executor
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
316 p.
ISBN
9789022556245 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tiendejaars Harvard filosofiestudent Joseph Geist die zijn proefschrift maar niet afkrijgt en wiens studiebeurzen en universitaire bijbaantjes definitief zijn opgedroogd, wordt door zijn vriendin samen met zijn halve buste van Nietzsche op straat gezet. Na een tijdje van de ene logeerbedbank naar de ander te zijn verhuisd, beseft hij dat er iets moet gebeuren. Hij reageert op een advertentie in de krant waarin een ‘gesprekspartner’ wordt gevraagd en leert zo een oude dame kennen die zelf ooit in Wenen ook filosofie heeft gestudeerd en alleen in een groot oud herenhuis woont. De twee kunnen het zo goed met elkaar vinden dat Geist bij haar in huis trekt. Alles gaat goed tot het akelige neefje van de oude dame opeens op de stoep staat. De sfeer in huis verandert en de gebeurtenissen nemen een onverwachte, gruwelijke wending. Voor sommige lezers misschien wat te veel gepraat en te weinig vaart, maar leuk is het. Een goede, intelligent geschreven psychologische thriller met een overtuigend…Lees verder

Over Jesse Kellerman

Jesse Kellerman (Los Angeles, 1 september 1978) is een Amerikaans schrijver van romans en toneelstukken. Hij publiceerde de boeken Sunstroke (2006), Trouble (2007) en The Genius (2008). Voor zijn toneelstuk Things Beyond Our Control ontving hij een Princess Grace Award voor jong talent in theater, dans en film in de Verenigde Staten.

Kellerman is de oudste zoon van thrillerauteurs Faye Kellerman en Jonathan Kellerman. Hij studeerde psychologie op Harvard. In 1994 bracht hij samen met zijn vader een boek met kinderpoëzie uit, getiteld Daddy, daddy, can you touch the sky?.

Kellerman was enige tijd gitarist van de indierockband Don't Shoot the Dog. Evenals zijn ouders is hij joods-orthodox.

Bibliografie

  • Sunstroke (2006), Nederlandse titel "Verstoken" (2008)
  • Trouble (2007), Nederlandse titel "Verblind" (2007)
  • The Genius (2008…Lees verder op Wikipedia