Daisy
Nederlands

Spookpokken : de jacht op Morrigan Crow

Jessica Townsend (auteur), Lia Belt (vertaler), Mieke Ransschaert (verteller)
+1
Spookpokken : de jacht op Morrigan Crow
×
Spookpokken : de jacht op Morrigan Crow Spookpokken : de jacht op Morrigan Crow
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Morrigan (13) moet haar Wondersmid-krachten zien te beheersen. Ondertussen zijn veel Wondieren besmet door een agressief virus, dat ze verandert in hersenloze, boosaardige wezens. Om het virus uit te bannnen, moet Morrigan een lastige keuze maken.
Onderwerp
Talenten
Titel
Spookpokken : de jacht op Morrigan Crow
Auteur
Jessica Townsend
Vertaler
Lia Belt
Verteller
Mieke Ransschaert  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hollowpox : the hunt for Morrigan Crow
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
15:57
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde, niet los te lezen vervolg, na 'Morrigan Crow en het Wondergenootschap' (2018) en 'Wondersmid : de roeping van Morrigan Crow'* (2019), in de serie over Morrigan Crow, de Wondersmid. Het is eindelijk zover: Morrigan krijgt de lessen waar ze al zo lang naar uitkijkt. Ze gaat van alles leren over de vaardigheden van de Wondersmid. Ondertussen waart er in Nevermoor een vreemd virus rond: de vredige Wondieren veranderen ineens in angstaanjagende agressieve dieren die mensen aanvallen. Ze lijken te zijn besmet met een zich snel verspreidend Spookpokken virus. Hoe meer mensen worden aangevallen hoe groter de onrust onder het volk wordt. Morrigan ontdekt dat Spookpokken geen virus is, maar een monster gemaakt door Ezra Windbuil, de Wondersmid die 100 jaar geleden uit Nevermoor verbannen werd. Morrigan weet zeker dat Windbuil het virus kan laten verdwijnen, maar hoe krijgt ze hem zover? Vol spanning en magie: het is en blijft héérlijk leesvoer voor jong en oud. Met een bijzonder actueel …Lees verder

Over Jessica Townsend

Jessica Townsend (Caloundra, 18 april 1985) is een Australische auteur die bekend is vanwege haar Nevermoor-fantasyromans. Haar debuut Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow won de Book of the Year Award bij de Australian Book Industry Awards. Bij de Adelaide Festival Awards for Literature won Nevermoor zowel de Premier's Award voor het beste gepubliceerde werk als de Children's Award. De filmrechten op Nevermoor zijn in 2016 verkocht aan 20th Century Fox. Scenarioschrijver Drew Goddard zal daarvoor het scenario gaan schrijven.

Bibliografie

De Nevermoor-reeks

  • Nevermoor: The Trials of Morrican Crow (2017)
    • Morrigan Crow en het Wondergenootschap (2018)
  • Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow (2018)
    • Wondersmid: de roeping van Morrigan Crow (2019)
    Lees verder op Wikipedia