Boek
Engels

Wundersmith : the calling of Morrigan Crow

Jessica Townsend (auteur)

Wundersmith : the calling of Morrigan Crow

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Morrigan is toegelaten tot de Wundrous Society. Maar omdat ze een zeldzame Wundersmith is, mag ze alleen maar één saai vak volgen. Het wordt spannend in Nevermoor als er steeds meer mensen en dieren ontvoerd worden. Wie zou hier achter zitten? Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Talenten
Titel
Wundersmith : the calling of Morrigan Crow
Auteur
Jessica Townsend
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion Children's Books, 2019 | Andere uitgaven
404 p. : ill.
ISBN
9781510103849 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede, niet los te lezen deel van de serie* over Morrigan Crow, het meisje dat nét voor haar dood op haar elfde verjaardag werd gered door Jupiter North uit Nevermoor. In het eerste deel moest Morrigan vier opdrachten doen om lid te kunnen worden van de Wundrous Society en dat is haar gelukt. Samen met acht andere winnaars vormt ze nu een groep die hecht moet worden, met vriendschap en vertrouwen. Het eerste schooljaar start en de groepsleden krijgen interessante vakken, maar Morrigan moet het doen met saaie lessen over de geschiedenis van de in en inslechte Wundersmiths. De Society vindt het te gevaarlijk om haar, een Wundersmith, andere lessen te geven. Jupiter is veel weg, omdat hij de politie helpt zoeken naar de ontvoerde mensen en dieren. Het wordt er niet leuker op in Nevermoor en dan is Ezra Squall, de slechtste mens ooit, er ook nog… Een magisch en enorm spannend verhaal. Héérlijk boek waarin het de auteur is gelukt om de stijl van deel 1 vast te houden. Kleine illustraties …Lees verder

Over Jessica Townsend

Jessica Townsend (Caloundra, 18 april 1985) is een Australische auteur die bekend is vanwege haar Nevermoor-fantasyromans. Haar debuut Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow won de Book of the Year Award bij de Australian Book Industry Awards. Bij de Adelaide Festival Awards for Literature won Nevermoor zowel de Premier's Award voor het beste gepubliceerde werk als de Children's Award. De filmrechten op Nevermoor zijn in 2016 verkocht aan 20th Century Fox. Scenarioschrijver Drew Goddard zal daarvoor het scenario gaan schrijven.

Bibliografie

De Nevermoor-reeks

  • Nevermoor: The Trials of Morrican Crow (2017)
    • Morrigan Crow en het Wondergenootschap (2018)
  • Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow (2018)
    • Wondersmid: de roeping van Morrigan Crow (2019)
    Lees verder op Wikipedia