Luisterboek
Nederlands

Zee van rust : gedichten over zorgeloos genieten

Jessie De Caluwe (auteur)

Zee van rust : gedichten over zorgeloos genieten

Genre:
Keuze van gedichten van vooral hedendaagse Nederlandstalige dichters
Toon meer
Titel
Zee van rust : gedichten over zorgeloos genieten
Auteur
Jessie De Caluwe
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2002
1 cd
EAN
9789020949766
Plaatsingssuggestie
50 (NBLC)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit mooi vormgegeven cd-boek staan 26 gedichten van veelal bekende Nederlandse en Vlaamse auteurs zoals Hans Andreus, Jules Deelder, Roland Jooris, Simon Vinkenoog en Judith Herzberg. Jessie De Caluwe die het boekje heeft samengesteld draagt de gedichten voor op de cd. Ze heeft een duidelijke en aangename warme stem. De gedichten, met thema's als het licht, de zon en de natuur, worden ondersteund door muziek van Philippe de Chaffoy. Dit is niet het eerste cd-boekje* dat Jessie de Caluwe heeft samengesteld met muziek van Philippe de Chaffoy, een muzikant die zich gespecialiseerd schijnt te hebben in muziek te componeren bij gedichten. Het spreekt veel mensen aan want er zijn in Nederland en België al meer dan 15000 cd-boekjes verkocht. De Caluwe geeft ook voordrachten die meestal uitverkocht zijn. Op de vormgeving, samenstelling, muziek en de uitvoering valt eigenlijk niets aan te merken: alles is goed verzorgd. Een punt van kritiek zou kunnen zijn dat de manier van voordracht en de…Lees verder

Over Jessie De Caluwe

Jessie De Caluwe (Sint-Gillis-Waas, 21 oktober 1956) is een Vlaamse radio- en televisiepresentatrice.

Ze begon in 1980 haar carrière als radiopresentatrice bij BRT2 Omroep West-Vlaanderen, Radio 1 en Studio Brussel. In 2001 stapte ze over naar 4fm.

Op televisie co-presenteerde ze tijdens de jaren 80 onder meer het satirische televisieprogramma TV-Touché en het praatprogramma Argus met Jan Van Rompaey. Daarna presenteerde ze haar eigen praatprogramma's 3 Uur Jessie en Zeg Maar Jessie. In 1992 stapte ze over naar de regionale televisiezender WTV en Kanaal 3.

In populaire cultuur

De Caluwe heeft samen met Jan Van Rompaey een cameo in het Kiekeboe-album De bende van Moemoe. Ze copresenteert er het programma Argeloos (woordspeling op "Argus").

Externe link

  • Persoonlijke website
Lees verder op Wikipedia