Boek
Nederlands

Dierendokter

Jet Boeke (auteur)
+1
Dierendokter
×
Dierendokter Dierendokter

Dierendokter

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Poes Muis heeft pijn aan haar staart en Vlekje heeft een bult op haar kop. Gelukkig heeft Dikkie Dik ontdekt dat een pleister heel goed helpt tegen pijn. Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en een plastic pleister met klittenband aan een leeslint. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Katten, Pijn hebben, Dokters
Titel
Dierendokter / tekst en illustraties Jet Boeke
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2017
[14] p. : ill. + velcro pleister
ISBN
9789025767655 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Ziek - Gezond (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bekende oranje kater treedt op als dierendokter. Overal lenigt hij het leed met een pleister erop. Of het nu gaat om Beer, de knuffel van Mauw, de bijensteek bij poes Muis of de lekke bal van Rover. Een 'echte' pleister, voorzien van klittenband, is aan het boek bevestigd met een oranje lintje. Van stevig zacht, opgevuld plastic en met een plaatje van Dikkie Dik erop, kan hij eindeloos geplakt worden op de klittenbandrondjes die in elke dubbele pagina verwerkt zijn. De uitgave zelf is ook stevig uitgevoerd in glanzend karton met twee afgeronde hoeken. De duidelijke illustraties in grote, vrolijke kleurvlakken zijn dun omlijnd. Evenals de eenvoudige tekst, beginnen en eindigen ze aan de binnenzijden van het omslag. Het boekje heeft hetzelfde onderwerp als het eerder verschenen 'Dikkie Dik. Pleisters plakken'*, maar is inhoudelijk anders uitgewerkt. Ook dit nieuwe verhaal zal zijn weg wel vinden bij kleintjes vanaf ca. 2 jaar.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties