Boek
Nederlands

Dikkie Dik in de dierentuin : een flapjesboek

Jet Boeke (auteur)
+1
Dikkie Dik in de dierentuin : een flapjesboek
×
Dikkie Dik in de dierentuin : een flapjesboek Dikkie Dik in de dierentuin : een flapjesboek

Dikkie Dik in de dierentuin : een flapjesboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dikkie Dik bezoekt de dierentuin. Hij gaat naar de olifanten, de leeuwen, de apen en de vissen. Maar waar zijn alle dieren gebleven? Vierkant prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur en stevige flappen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dierentuinen
Titel
Dikkie Dik in de dierentuin : een flapjesboek / tekst en illustraties Jet Boeke
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019 | Andere uitgaves
[8] p. : ill.
ISBN
9789025770822 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dierentuinen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dikkie Dik bezoekt de dierentuin. Hij ontmoet daar stuk voor stuk vrolijke dieren zoals de olifanten, de leeuwen, de apen en de vissen. Eenvoudig maar kleurrijk hardkartonnen prentenboek met de overbekende rode kater in de hoofdrol. Centraal staat de zoektocht van Dikkie Dik naar de dieren. Steeds als hij bij hun hok komt, kan hij ze niet vinden en wordt dezelfde vraag gesteld, bv. ‘Maar waar zij de olifanten?’ Deze zijn verstopt achter grote, afgeronde en stevig uitgevoerde kartonnen flappen. Dit geeft een extra dimensie aan dit leuke boekje. De tekst is eenvoudig en slechts richtinggevend voor de volwassenen die het boekje met peuters leest. De figuren en voorwerpen in de tekeningen zijn groot en goed herkenbaar. Vrolijke uitgave voor kinderen vanaf ca. 1,5 jaar.

Dikkie Dik in de dierentuin

Dikkie Dik is ditmaal op bezoek in de dierentuin. Op elke dubbele pagina is er een flapje waarachter je samen met Dikkie Dik kan gaan kijken welke dieren er zich verstopt hebben. Zo komt hij olifanten, leeuwen en apen tegen. Vooral het grote aquarium trekt de aandacht van Dikkie Dik. Daar zwemmen en krioelen honderden vissen, groot en klein.
Stevig, kleurrijk kartonboekje met flapjes die stevig genoeg zijn voor peuterhandjes.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties