Boek
Nederlands

Dikkie Dik reuzenzoekboek

Jet Boeke (illustrator)
+1
Dikkie Dik reuzenzoekboek
×
Dikkie Dik reuzenzoekboek Dikkie Dik reuzenzoekboek

Dikkie Dik reuzenzoekboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Zoekboek met verschillende soorten zoekopdrachten. Zo moet je bvb. twee identieke poezen zoeken ; in een volgende zoekplaat leidt het ene zoekelement tot een volgende opdracht.
Titel
Dikkie Dik reuzenzoekboek
Illustrator
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2013 | Andere uitgaven
[19] p. : ill. ; 43 x 28,6 cm
Aantekening
Groot formaat
ISBN
9789025753634 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zoekboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In een supergroot prentenboek met de rode poes Dikkie Dik in de hoofdrol worden kinderen uitgedaagd om zowel Dikkie Dik als allerlei andere dieren en voorwerpen te zoeken. De platen bevatten veel dezelfde elementen maar hebben elk hun eigen invulling. Er zijn zoekplaten met louter heel veel losse, kleine afbeeldingen, maar ook overzichtsplaten van de zee en van het bos. En zoekplaten waarbij de kijker als hij het goede weggetje neemt, ergens naartoe wordt geleid. Tussen de voorwerpen staan kleine tekstjes, die als ze worden voorgelezen, jonge kinderen kunnen stimuleren tot gericht zoeken en tellen. Afgezien van een enkel slordigheidje als een klein, ontbrekend plaatje op een van de volle zoekplaten, is het een leuk stimulerend boek, waarmee een peuter zich tijden kan vermaken. De vrolijke kleuren, de duidelijke, herkenbare tekeningen en de eenvoudige opdrachten noden tot kijken en bestuderen. Vanaf ca. 2 jaar.

Dikkie Dik reuzenzoekboek

Dikkie Dik, de vrolijke oranjerode kater uit Sesamstraat, is de hoofdrolspeler in dit supergrote zoekboek. Elke dubbele bladzijde bevat een reusachtige prent, kleurrijk en met veel details. Daarin ga je aan de hand van een heleboel opdrachten op zoek naar Dikkie Dik, andere dieren, vormen of dingen. Je moet goed kijken, zoeken, tellen en benoemen. De opdrachten zijn eenvoudig, maar toch uitdagend en staan meestal gewoon in de afbeelding. Elke prent is anders opgebouwd, wat het geheel gevarieerd maakt. Ook de setting varieert. De thema’s zijn herkenbaar en spreken kinderen aan: het bos, de tuin, de zee, onder water, enzovoort. Een stimulerend boek om eindeloos door te bladeren en in rond te dwalen.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lotte.scholten

Jet (Henriëtte) Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden door haar tekeningen en verhalen over de oranje kater Dikkie Dik. Deze verhalen werden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Jet Boeke werd op 28 oktober 1948 als jongste van zes kinderen geboren in Wageningen. Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving. Op de afdeling Grafisch Ontwerpen leerde ze werken met druktechnieken, kalligrafie, typografie, boekbinden, modeltekenen en fotografie. Tijdens haar stage bij Toonder Studio's maakte ze haar eigen tekenfilm getiteld Lees verder op Wikipedia