Boek
Nederlands

In het bos : een flapjesboek

Jet Boeke (auteur)
+1
In het bos : een flapjesboek
×
In het bos : een flapjesboek In het bos : een flapjesboek

In het bos : een flapjesboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dikkie Dik is in het bos. Daar hoort hij allemaal geluiden, zoals oehoe-oehoe en rikketikketok. Wie maken die geluiden? Vierkant prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur en stevige flappen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Bossen, Dieren
Titel
In het bos : een flapjesboek / tekst en illustraties Jet Boeke
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019 | Andere uitgaves
[8] p. : ill.
ISBN
9789025770839 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit vierkante prentenboekje kunnen jonge kinderen op zoek gaan naar bosdieren die niet meteen zichtbaar zijn, maar zich wel laten horen. Dikkie Dik hoort ‘oehoe-oehoe’ en vindt een uil op de tak van een boom in het bos. Dan hoort hij ‘ritsel-ritsel’ en bespeurt een egel die tussen de bladeren naar een rups zoekt. En als hij ‘rikketikketok’ hoort, ontdekt hij een specht, die een gat in de stam van een boom maakt. Bij het laatste geluid ‘miauw’ kijken de bosdieren speurend rond: wie zal dat geluid maken? Wederom een mooie, stevige uitgave met Dikkie Dik in de hoofdrol; het boekje is uitgevoerd in hardkarton met twee afgeronde hoeken. De sfeervolle tekeningen zijn over volledige dubbele pagina’s gedrukt. De dieren hebben zich steeds verstopt achter een grote, halfronde, gemakkelijk te openen en stevig uitgevoerde flap. Jonge peuters zullen het zoek- en vindelement zeker aansprekend vinden; het boekje zal dan ook vaak en met veel plezier opgepakt worden. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties