Boek
Nederlands

Millenniummensen : roman

J.G. Ballard (auteur)
+1
Millenniummensen : roman
×
Millenniummensen : roman Millenniummensen : roman

Millenniummensen : roman

Bij een eigen onderzoek naar een bomaanslag op vliegveld Heathrow waarbij zijn ex-vrouw wordt gedood, raakt een psycholoog verzeild in een harde kern van oproerkraaiers die een revolutie wil ontketenen onder de gegoede middenklasse van de Londense buurt Chelsea Marina.
Titel
Millenniummensen : roman
Auteur
J.G. Ballard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Millennium people
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2004
286 p.
ISBN
90-295-0459-5

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 28 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bedrijfspsycholoog David Markham ontdekt op de televisiebeelden van een bomaanslag op het vliegveld Heathrow dat zijn ex-vrouw een van de slachtoffers is. Bij zijn naspeuringen naar de daders belandt hij in de gegoede Londense middenklassewijk Chelsea Marina. Daar lijken de voormalige kinderarts Gould en docente filmwetenschappen Churchill met enkele handlangers de drijvende krachten achter de opstand die in de wijk ontstaat als respectabele en welgestelde burgers zich gaan verzetten tegen de manier waarop de comsumptiemaatschappij hun leven regeert. Maar de verzetsacties en aanslagen op allerlei doelen in Londen worden steeds grimmiger en Markham merkt dat de charismatische Gould andere bedoelingen heeft en vanuit een absurde filosofie via zinloos geweld de zinloosheid van het bestaan wil aantonen. Ballard werd bekend met het autobiografische 'Empire of the Sun' en de grimmige toekomstroman 'Crash'. Ook deze, nadrukkelijk in Londen gesitueerde, roman is verontrustend en cynisch, mede…Lees verder

Over J.G. Ballard

J.G. Ballard, volledige naam James Graham Ballard, (Shanghai, 15 november 1930 - Londen, 19 april 2009) was een Britse schrijver.

Hij was vooral bekend om zijn apocalyptische sciencefictionromans, maar zijn literaire reputatie dankt hij aan zijn magisch realistische fantastische verhalen.

Biografie

De ouders van Ballard arriveerden in 1929 in Shanghai waar zijn vader een textielbedrijf was begonnen. Volgens eigen zeggen was de stad het Parijs van het Oosten, waar 5 miljoen Chinezen samen met honderdduizend Europeanen en Amerikanen woonden met het daarbij horende contrast tussen Westerse luxe en het harde straatleven van de lokale bevolking. In 1937 valt het Japanse leger China binnen en neemt controle over van alle havensteden, het internationale gedeelte van Shanghai wordt echter met rust gelaten terwijl grote gedeeltes van de stad in puin worden gelegd. Op 7 December 1941 eindigt de vreedzame co-existentie met de…Lees verder op Wikipedia