E-boek
Nederlands

De kleren van het boek

Jhumpa Lahiri (auteur)
+1
De kleren van het boek
×
De kleren van het boek De kleren van het boek

De kleren van het boek

De vragen die bestsellerauteur Jhumpa Lahiri behandelt in 'De kleren van het boek', een originele bespiegeling over de kunst van het boekomslag zijn: Hoe beoordelen we een boekomslag? Boekomslagen zijn als de kleren die we dragen. Wat zeggen ze over ons? Hoe zou het voelen als jouw kleren voor je uitgezocht zouden worden? Ze kijkt naar boekomslagen, als schrijver én als lezer – en onderzoekt de c
Onderwerp
Boekomslagen
Titel
De kleren van het boek
Auteur
Jhumpa Lahiri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il vestito dei libri
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2017
64 p. (ePub2)
Aantekening
De vertaler gebruikte voor de Nederlandse editie zowel de oorspronkelijk Italiaanse versie als de licht bewerkte vertaling in het Engels 'The clothing of books'
ISBN
9789045034584
Plaatsingssuggestie
684.93 (SISO) Media ; Boeken - Uitgeverijen (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Jhumpa Lahiri

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Carlo.benini

Nilanjana Sudeshna Lahiri (Londen, 11 juli 1967) is een Amerikaans schrijfster van Indiase komaf die gekend is onder de naam Jhumpa Lahiri.

Lahiri werd in Engeland geboren uit ouders afkomstig uit de regio West-Bengalen in India. Ze groeide op in de Verenigde Staten en gebruikte al snel haar bijnaam Jhumpa als voornaam. Ze is vooral gekend vanwege haar bundels korte verhalen. Voor de bundel Interpreter of Maladies kreeg ze in 2000 de Pulitzerprijs. Haar debuutnovelle The Namesake werd verfilmd. Ze is lid van de President's Committee on the Arts and Humanities.

Werk

Korte verhalen

  • Interpreter of Maladies 1999 (Pulitzerprijs 2000; Ned. vert. Een tijdelijk ongemak, vert. Marijke Emeis. Amsterdam: Meulenhoff, 2011)
  • Unaccustomed Earth 2008 (Ned. vert. Vreemd land, vert. Ko Kooman. Amsterdam: Meulenhoff, 2009)

Lees verder op Wikipedia