Boek
Italiaans

Dove mi trovo : romanzo

Jhumpa Lahiri (auteur)

Dove mi trovo : romanzo

In de reeks:
Genre:
Een ongetrouwde vrouw van in de veertig die al haar hele leven in dezelfde stad woont, beschrijft tientallen situaties die haar leven markeren.
Titel
Dove mi trovo : romanzo
Auteur
Jhumpa Lahiri
Taal
Italiaans
Uitgever
Milano: Ugo Guanda Editore, 2018
163 p.
ISBN
9788823521360 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse Jhumpa Lahiri (1967) schrijft al enkele jaren direct in het Italiaans, haar tweede taal. Ze koos ervoor enkele jaren met haar kinderen in Italië te gaan wonen, omdat ze verknocht was geraakt aan de Italiaanse taal. Lahiri werd in Londen geboren uit Indiase ouders en groeide op in de VS. Tot nu toe vormden immigrantenlevens haar vertelstof, maar dit keer staat het sobere leven centraal van een alleenwonende Italiaanse docente, een snel gedeprimeerde vrouw van in de veertig die altijd in dezelfde Italiaanse stad heeft gewoond. Besproken worden tientallen locaties en situaties die haar leven markeren, compleet met de mensen die er voor even of voor jaren bijhoren. Het zijn afgeronde fragmenten: in de supermarkt, in de boekhandel, op de brug, aan de telefoon, bij de psycholoog, in de lente. Het is alsof je als lezer korte brieven krijgt van iemand wiens gewone leven in een Italiaanse stad je bovenmatig interesseert. Boeiend vanwege de impliciete vergelijking met levens van …Lees verder

Over Jhumpa Lahiri

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Carlo.benini

Nilanjana Sudeshna Lahiri (Londen, 11 juli 1967) is een Amerikaans schrijfster van Indiase komaf die gekend is onder de naam Jhumpa Lahiri.

Lahiri werd in Engeland geboren uit ouders afkomstig uit de regio West-Bengalen in India. Ze groeide op in de Verenigde Staten en gebruikte al snel haar bijnaam Jhumpa als voornaam. Ze is vooral gekend vanwege haar bundels korte verhalen. Voor de bundel Interpreter of Maladies kreeg ze in 2000 de Pulitzerprijs. Haar debuutnovelle The Namesake werd verfilmd. Ze is lid van de President's Committee on the Arts and Humanities.

Werk

Korte verhalen

  • Interpreter of Maladies 1999 (Pulitzerprijs 2000; Ned. vert. Een tijdelijk ongemak, vert. Marijke Emeis. Amsterdam: Meulenhoff, 2011)
  • Unaccustomed Earth 2008 (Ned. vert. Vreemd land, vert. Ko Kooman. Amsterdam: Meulenhoff, 2009)

Lees verder op Wikipedia