Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The lowland

Jhumpa Lahiri (auteur)
Een Bengaalse familie blijft tot in de derde generatie lijden onder de gewelddadige dood van de revolutionair ingestelde jongste zoon.
Titel
The lowland
Auteur
Jhumpa Lahiri
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2014 | Andere uitgaves
406 p.
ISBN
9781408843543 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze roman van de bekende Amerikaans-Indiase schrijfster (Pullitzer Prize 'The namesake'*) staat een Bengaalse familie in een voorstad van Calcutta centraal, voorop hun beide zonen. Ze wonen op een stuk land met uitzicht op twee meertjes die tijdens de moesson overstromen. De kinderen zijn in hun jeugd even onafscheidelijk: Subhash de oudste is de plichtsgetrouwe, Udayan is de opstandige maar meest geliefde. Subhash gaat studeren in de VS, Udayan sluit zich aan bij een gewelddadige Maoïstische rebellenbeweging en trouwt stiekem met de filosofisch ingestelde Gauri. Als Udayan door de politie wordt geëxecuteerd, neemt Subhash de zwangere Gauri mee naar de VS, waar ze zich voordoen als gelukkige familie en dochter Bella lang onwetend over haar echte vader wordt gehouden. Als Gauri gewoon weggaat en Bella vervolgens steeds meer van hem vervreemdt, probeert Subhash een eigen leven op te bouwen, maar de geest van Udayan blijft hem (en de anderen) achtervolgen. De nogal schematisch aangel…Lees verder

Over Jhumpa Lahiri

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Carlo.benini

Nilanjana Sudeshna Lahiri (Londen, 11 juli 1967) is een Amerikaans schrijfster van Indiase komaf die gekend is onder de naam Jhumpa Lahiri.

Lahiri werd in Engeland geboren uit ouders afkomstig uit de regio West-Bengalen in India. Ze groeide op in de Verenigde Staten en gebruikte al snel haar bijnaam Jhumpa als voornaam. Ze is vooral gekend vanwege haar bundels korte verhalen. Voor de bundel Interpreter of Maladies kreeg ze in 2000 de Pulitzerprijs. Haar debuutnovelle The Namesake werd verfilmd. Ze is lid van de President's Committee on the Arts and Humanities.

Werk

Korte verhalen

  • Interpreter of Maladies 1999 (Pulitzerprijs 2000; Ned. vert. Een tijdelijk ongemak, vert. Marijke Emeis. Amsterdam: Meulenhoff, 2011)
  • Unaccustomed Earth 2008 (Ned. vert. Vreemd land, vert. Ko Kooman. Amsterdam: Meulenhoff, 2009)

Lees verder op Wikipedia