Boek
Engels

Unaccustomed earth

Jhumpa Lahiri (auteur)

Unaccustomed earth

Genre:
Verhalen over het omgaan van migranten met twee culturen.
Titel
Unaccustomed earth
Auteur
Jhumpa Lahiri
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2009 | Andere uitgaves
333 p.
ISBN
9780747599791

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze verhalenbundel kreeg de prestigieuze Frank O’Connor prijs en hij stond meteen bovenaan op de New York Times bestsellerlijst voor fictie. De acht verhalen over Bengalese Amerikanen geven op subtiele wijze de cultuurverschillen weer die een schaduw werpen op hun welvarende Amerikaanse leven. In het titelverhaal verbaast een dochter -geboren en getogen in Amerika- zich over hoe veramerikaniseerd haar vader is en toch zijn kleinzoon een paar woordjes Bengaals wil leren, een taal die zij al lang vergeten is. Het lukt haar niet een band met hem op te bouwen om samen te rouwen over de dood van haar moeder. De karakters zijn met liefde levensecht neergezet, het proza is sober en toegankelijk; elke zin is de moeite waard gelezen te worden door de terloopse details. Bijzonder mooie en ontroerende verhalen; de laatste drie zijn door dezelfde hoofdpersonen en hun gemeenschappelijke achtergrond meer een novelle. Geschikt voor een breed publiek omdat de levensproblemen universeel zijn. In het …Lees verder

Over Jhumpa Lahiri

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Carlo.benini

Nilanjana Sudeshna Lahiri (Londen, 11 juli 1967) is een Amerikaans schrijfster van Indiase komaf die gekend is onder de naam Jhumpa Lahiri.

Lahiri werd in Engeland geboren uit ouders afkomstig uit de regio West-Bengalen in India. Ze groeide op in de Verenigde Staten en gebruikte al snel haar bijnaam Jhumpa als voornaam. Ze is vooral gekend vanwege haar bundels korte verhalen. Voor de bundel Interpreter of Maladies kreeg ze in 2000 de Pulitzerprijs. Haar debuutnovelle The Namesake werd verfilmd. Ze is lid van de President's Committee on the Arts and Humanities.

Werk

Korte verhalen

  • Interpreter of Maladies 1999 (Pulitzerprijs 2000; Ned. vert. Een tijdelijk ongemak, vert. Marijke Emeis. Amsterdam: Meulenhoff, 2011)
  • Unaccustomed Earth 2008 (Ned. vert. Vreemd land, vert. Ko Kooman. Amsterdam: Meulenhoff, 2009)

Lees verder op Wikipedia