Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vreemd land

Jhumpa Lahiri (auteur), Ko Kooman (vertaler)
Verhalen over het omgaan van migranten met twee culturen.
Titel
Vreemd land
Auteur
Jhumpa Lahiri
Vertaler
Ko Kooman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Unaccustomed earth
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2010 | Andere uitgaves
351 p.
ISBN
9789029087070 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wortelen in vreemde aarde is het thema in alle acht verhalen in deze bundel van de Engels-Indiase, in de VS opgegroeide schrijfster (1967). Kenmerkend voor Lahiri, maar in vergelijking met haar eerdere boeken is de toon veranderd. Er wordt niet meer uitgelegd hoe het zit met twee of meer culturen. Niets wordt mooier gemaakt en dat is haar kracht. Het eerste verhaal 'Vreemd Land' waarin een dochter hoopt dat de band met haar vader zal verbeteren, toont hoe broos relaties kunnen zijn. Verlangen naar het vertrouwde en tegelijkertijd daar niet tegen kunnen, huist in al haar personages. Ze beschrijft een moderne generatie verwikkeld in eigentijdse problematiek; toch huist op de achtergrond de allesbepalende oude cultuur van hun land van herkomst. Voor een ruim publiek. Paperback; kleine druk.

Over Jhumpa Lahiri

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Carlo.benini

Nilanjana Sudeshna Lahiri (Londen, 11 juli 1967) is een Amerikaans schrijfster van Indiase komaf die gekend is onder de naam Jhumpa Lahiri.

Lahiri werd in Engeland geboren uit ouders afkomstig uit de regio West-Bengalen in India. Ze groeide op in de Verenigde Staten en gebruikte al snel haar bijnaam Jhumpa als voornaam. Ze is vooral gekend vanwege haar bundels korte verhalen. Voor de bundel Interpreter of Maladies kreeg ze in 2000 de Pulitzerprijs. Haar debuutnovelle The Namesake werd verfilmd. Ze is lid van de President's Committee on the Arts and Humanities.

Werk

Korte verhalen

  • Interpreter of Maladies 1999 (Pulitzerprijs 2000; Ned. vert. Een tijdelijk ongemak, vert. Marijke Emeis. Amsterdam: Meulenhoff, 2011)
  • Unaccustomed Earth 2008 (Ned. vert. Vreemd land, vert. Ko Kooman. Amsterdam: Meulenhoff, 2009)

R…Lees verder op Wikipedia