Daisy
Nederlands

De mooiste meditaties van Krishnamurti

Jiddu Krishnamurti (auteur), Leen Mollet (verteller)
+1
De mooiste meditaties van Krishnamurti
×
De mooiste meditaties van Krishnamurti De mooiste meditaties van Krishnamurti

De mooiste meditaties van Krishnamurti

Genre:
Nooit eerder gepubliceerde meditaties van Jiddu Krishnamurti (1895-1986). Krishnamurti wijst ons erop dat we pas tot ware zelfkennis kunnen komen als we het aandurven onze innerlijke gesteldheid eerlijk onder ogen te zien. Alleen dan kunnen we ons bevrijden van illusies en ons ontdoen van de ballast van het verleden.
Titel
De mooiste meditaties van Krishnamurti
Auteur
Jiddu Krishnamurti
Verteller
Leen Mollet  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
2:09
Oorspr. uitgever
Ten Have
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem
Plaatsingssuggestie
281 (SISO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Jiddu Krishnamurti

Jiddu Krishnamurti (Madanapalle, 12 mei 1895 – Ojai (VS), 17 februari 1986) was een uit India afkomstige spiritueel leraar.

Biografie

Krishnamurti werd in Zuid-India geboren als het achtste kind van Jiddu Naraniah, een Brahmaanse gouvernementsambtenaar. In 1905 overleed Krishnamurti's moeder. In 1909 verhuisde het gezin naar Adyar (nabij Madras), waar zijn vader ging werken bij het hoofdkwartier van de Theosofische Vereniging. De vereniging stond toen onder leiding van Annie Besant en Charles Webster Leadbeater. Na kennismaking met de kinderen van Naraniah maakte de jonge Krishnaji zoveel indruk op hen, dat zij probeerden het voogdijschap over Krishnamurti en zijn broer Nitya te verwerven. Nog in hetzelfde jaar werden de beide kinderen toegewezen aan Annie Besant.

Op 11 januari 1911 werd door George Arundale een nieuwe beweging gesticht, die hij de Orde van de Rijzende Zon noemde, met het doel allen te verenigen d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties