Adam leidt een teruggetrokken bestaan als muzikant in Detroit en pas als zijn grote liefde, de onsterfelijke Eve, terugkomt uit Tanger in Marokko leeft hij weer een beetje op. Ze eten ijslollies gemaakt van bloed totdat het vervelende zusje van Eve het rustige leventje van het vampierkoppel komt verstoren.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Only lovers left alive / written and dir. by Jim Jarmusch
Regisseur
Jim Jarmusch
Componist
Jozef Van Wissem Sqürl
Acteur
Tilda Swinton Tom Hiddleston Mia Wasikowska John Hurt Anton Yelchin
Taal
Engels
Uitgever
Wild Bunch, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
118 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836861185

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse horrorfilm uit 2013 van Jim Jarmusch (Coffee and cigarettes; Ghost Dog), met Tom Hiddleston, Tilda swinton, John Hurt e.a. Adam leidt een teruggetrokken bestaan als muzikant in Detroit met de onwetende 'zombie' Ian. Pas als zijn grote liefde, de onsterfelijke Eve, terugkomt uit Tanger in Marokko leeft hij weer een beetje op. Ze eten ijslollies gemaakt van bloed totdat het vervelende zusje van Eve het rustige leventje van het vampierkoppel komt verstoren. Bart van der Put (Parool, 14-2-'14) geeft 4 (van 5) sterrren: '(...) Het brengt zijn geliefde Eve (Swinton) van Tanger naar Detroit, onderwijl verzuchtend dat Adams omgang met 'Byron, Shelley en die Franse eikels' hem tot een suïcidale romanticus heeft gemaakt. Aan literaire en muzikale verwijzingen is geen gebrek in de film en wie de klassiekers kent, zal Jarmusch' humoristische terzijdes zeker kunnen waarderen. (...) Dankzij een sterk acteursensemble en de aanstekelijke humor kan Jarmusch' eigenzinnige vampierfilm bij de…Lees verder

Over Jim Jarmusch

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Olivier06400

Jim Jarmusch (Akron (Ohio), 22 januari 1953) is een Amerikaans filmregisseur.

Een van zijn grote projecten is de korte filmserie Coffee and Cigarettes (Koffie en sigaretten). De oorspronkelijk zes minuten durende film, met Roberto Benigni en Steven Wright, verscheen in 1986 in Saturday Night Live. Drie jaar later kwam Coffee and Cigarettes - Memphis Version uit, met acteur Steve Buscemi, die acht minuten duurde. De volgende film (van twaalf minuten) kwam in 1993 uit, Coffee and Cigarettes - Somewhere in California, met Tom Waits en Iggy Pop.

In 2005 won hij op het Filmfestival van Cannes de Grote Juryprijs voor zijn film Broken Flowers (Gebroken Bloemen).

Filmografie als regisseur

  • The Dead Don't Die (2019)
  • Paterson (2016)
  • Gimme Danger (documentaire, 2016)
  • Only Lovers Left Alive (2013)
  • The…Lees verder op Wikipedia

Suggesties