Dvd
Engels

It ain't half hot mum : de complete collectie

Jimmy Perry (scenarist), David Croft (scenarist), Windsor Davies (acteur)
In 1945 moet een ongeregelde groep soldaten die de 'Royal Artillery Concert Party' heten de Britse soldaten in India vermaken die wachten totdat ze naar het front vertrekken.
Titel
It ain't half hot mum : de complete collectie / written by Jimmy Perry and David Croft
Scenarist
Jimmy Perry David Croft
Acteur
Windsor Davies 1930-2019 Melvyn Hayes 1935- Donald Hewlett
Taal
Engels
Parallelle titel
Oh moeder, wat is het heet : de complete collectie
Uitgever
Warner Home Video, © 2018
12 dvd-video's
Oorspr. opname
1974-1981
Speelduur
ca. 1647 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Box bevat de volledige serie bestaande uit 8 seizoenen
EAN
5430000728096

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse comedyserie die liep van 1974-1981 en is geschreven door David Croft en Jimmy Perry (Dad's army). In Nederland werd de serie uitgezonden onder de titel 'Oh moeder, wat is het heet'. Het verhaal speelt in voorjaar en zomer 1945 in een Brits militair kamp in de buurt van Bombay. Een ongeregelde groep soldaten die de 'Royal Artillery Concert Party' heten moeten de soldaten vermaken die wachten totdat ze naar het front vertrekken. Sergeant-majoor 'Shut Up' Williams (Windsor Davies) is de enige officier die probeert de discipline in stand te houden. Marc Van Sopringel (Humo.be) schrijft: '(...) Niet het beste wat ooit uit de pen van David Croft is gevloeid, maar alleen al de moeite vanwege de blaffende sergeant 'Shut Up!' Williams (de onvergetelijke Windsor Davies). Leuk ook om te zien hoe politiek incorrect het toen nog mocht, met bijvoorbeeld een Brit met bruine make-up in de rol van een niet al te snuggere Indiër. Michael Bates had wel een excuus: de in Indië geboren acteur spra…Lees verder

Over Jimmy Perry

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rob enwiki (Robert Weedon)

Jimmy Perry, geboren als James Perry (Londen, 20 september 1923 – aldaar, 23 oktober 2016), was een Brits acteur en scenarioschrijver. Hij is het bekendst als schrijver van de Engelse televisieseries Dad's Army (1968-1977), It Ain't Half Hot Mum (1974-1981), Hi-de-Hi! (1980-1988) en You Rang, M'Lord? (1988-1993). Perry schreef deze series samen met David Croft.

Het verhaal van Dad's Army was gebaseerd op zijn eigen ervaring bij de British Home Guard (Watford) tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oorspronkelijk had hij de serie bedacht met de rol van soldaat James Walker voor zichzelf (uiteindelijk ging de rol van Walker naar James Beck).

Veel van de komedies die Perry samen met Croft schreef, waren gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen. Hij sloot zich aan bij de Watford Home Guard (Dad's Army) toen hij zestien was. Twee jaar later werd hij opgeroepen voor het leger en werd hij uitgezonden naar Birma (Myanmar) same…Lees verder op Wikipedia