Star Wars. Episode IX, The rise of Skywalker

J.J. Abrams (regisseur), Mark Hamill (acteur), Carrie Fisher (acteur)
De overlevenden van The Resistance komen wederom oog in oog komt te staan met The First Order en het conflict tussen de Jedi en de Sith komt tot een afrondend hoogtepunt.
Titel
Star Wars. Episode IX, The rise of Skywalker / written and directed by J.J. Abrams
Regisseur
J.J. Abrams
Acteur
Mark Hamill Carrie Fisher Adam Driver 1983- Daisy Ridley
Componist
John Williams 1932- (US I)
Taal
Engels
Uitgever
TM Lucasfilm Ltd, © 2020
2 blu-ray's
Speelduur
2 uur 21 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418561673

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sf-film (2019) van J.J. Abrams. Met Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver (Paterson, Marriage story) en Daisy Ridley. Negende deel uit de Star Wars-franchise en vervolg op episode VIII: ‘The last Jedi’. Het verhaal speelt zich een jaar later af en gaat vooral over Ben en Rey. Rey is op zoek naar Exegol en vindt een aanwijzing die naar een planeet vol met stormtroopers leidt en treft daar Kylo Ren (Ben) aan. Beoordeling IMDb: 6,7. Bor Beekman (Volkskrant 18-12-’19): ‘Aan visueel spektakel geen gebrek (…) The Rise of Skywalker hecht de saga naar behoren af, zij het met grote steken en veel overtreffende-trap-force-inzet' (3 sterren). Coen van Zwol (NRC 18-12-’19): '‘The Force’ blijkt na negen delen aan inflatie onderhevig: helden en schurken hebben ongebreidelde superkrachten die opeens uitvallen als de plot zulks vereist. En toch overtuigt dit avontuur, en dat is vooral dankzij de charismatische zielsstrijd van Rey en Kylo' (3 sterren). Arjan Welles (Filmtotaal 19-12-’19)…Lees verder

Over J.J. Abrams

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

J.J. Abrams, ook wel aangeduid als Jeffrey Abrams, volledige naam Jeffrey Jacob Abrams (New York, 27 juni 1966) is een Joods-Amerikaans film- en televisieproducent, filmschrijver, pianist, filmcomponist en filmregisseur alsmede acteur.

Abrams groeide op in Los Angeles. Hij volgde lessen op het Sarah Lawrence College in Bronxville. Zijn vader Gerald W. Abrams is ook televisieproducent.

Televisie

Films

Overig verschijnen

Abrams hield op de TED-bijeenkomst van maart 2007 een presentatie over waar zijn liefde voor mysterie vandaan komt.

Externe link

  • (en)  J.J. Abrams in de Internet Movie Database

Lees verder op Wikipedia

Suggesties