Blu-ray
Engels

Star Wars. Episode VII, The force awakens

J.J. Abrams (regisseur), John Williams (componist), Harrison Ford (acteur)
Na de overwinning van de rebellen komt uit de restanten van het Keizerrijk een nieuwe bedreiging voort: de First Order. De rebellenalliantie gaat op zoek naar de verdwenen Luke Skywalker.
Titel
Star Wars. Episode VII, The force awakens
Regisseur
J.J. Abrams
Componist
John Williams 1932- (US I)
Acteur
Harrison Ford Carrie Fisher Mark Hamill
Taal
Engels
Uitgever
Lucasfilm, 2016
1 blu-ray + bonus-blu-ray
Oorspr. opname
2015
Speelduur
135 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Hindi, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Arabisch, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor doven en slechthorenden
EAN
8717418475338

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zevende deel (2015) uit de legendarische reeks waar alle fans barstend van opwinding voor in de rij wilden staan. Zij werden beloond met een gloednieuw, maar bekend verhaal met veel verwijzingen naar de eerste drie klassiekers. De zogenaamde prequels (veel minder geslaagd), werden kundig genegeerd. Met onder meer Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher. 'The force awakens' speelt zich af dertig jaar na de uitschakeling van Darth Vader en zijn Empire. Maar er is weer een nieuwe duistere kracht: The First Order, met als boegbeeld Vader-epigoon Kylo Ren (Adam Driver). The Resistance (zijn tegenstanders), zijn hard op zoek naar de verdwenen Luke Skywalker, de laatste Jedi en dus laatste hoop voor het universum. 'The Force Awakens is pure nostalgie geworden. Maar niet van het vervelende soort. Sterker: de film kan zich qua spektakel, humor, avontuur – en jawel: magie – makkelijk meten met de vroege films', zegt Rick de Gier (Cinema.nl 16-12-'15). Hij geeft 4 sterren. 'In de zevende Sta…Lees verder

Over J.J. Abrams

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

J.J. Abrams, ook wel aangeduid als Jeffrey Abrams, volledige naam Jeffrey Jacob Abrams (New York, 27 juni 1966) is een Joods-Amerikaans film- en televisieproducent, filmschrijver, pianist, filmcomponist en filmregisseur alsmede acteur.

Abrams groeide op in Los Angeles. Hij volgde lessen op het Sarah Lawrence College in Bronxville. Zijn vader Gerald W. Abrams is ook televisieproducent.

Televisie

Films

Overig verschijnen

Abrams hield op de TED-bijeenkomst van maart 2007 een presentatie over waar zijn liefde voor mysterie vandaan komt.

Externe link

  • (en)  J. J. Abrams in de Internet Movie Database

Suggesties