Braille
Nederlands

De vertelsels van Baker de Bard

J.K. Rowling (auteur)
+1
De vertelsels van Baker de Bard
×
De vertelsels van Baker de Bard De vertelsels van Baker de Bard

De vertelsels van Baker de Bard

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
'De vertelsels van Baker de Bard' is het boek dat Hermelien, in het laatste Harry Potter-boek, van Perkamentus kreeg. Een bundel van vijf toversprookjes die de lezer informeert over de diepere wijsheden van de toverwereld.
Titel
De vertelsels van Baker de Bard
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The tales of Beedle the Bard
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
3 banden
Oorspr. uitgever
De Harmonie
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het boek waar J.K. Rowling niets aan verdient

De Vlaamse boekhandels organiseren er geen nocturnes voor, maar elke rechtgeaarde fan van J.K. Rowling rept zich morgen toch naar de boekhandel voor 'De vertelsels van Baker de Bard', het eerste Rowlingboek sinds ze haar immens succesvolle Harry Pottersaga afrondde.

Ruim vierhonderd miljoen exemplaren heeft de Britse schrijfster J.K.Rowling al verkocht van haar zeven Harry Potterboeken. Tot groot verdriet van de fans die de verhalen van de leerling-tovenaar in 66 talen lezen, kwam er midden 2007 met Harry Potter en de relieken van de dood een einde aan het avontuur dat van de schrijfster een multimiljonair heeft gemaakt.

Na de laatste Harry Potter zei Rowling afwisselend dat ze zou stoppen met schrijven, dat ze een roman voor volwassenen wou opzetten en dat ze een Harry Potterencyclopedie zou samenstellen. Of die plannen in de koelkast belandden, is onduidelijk. Wat ze wél schreef, is The tales of Beedle the Bard, een dun boekje met vijf sprookjes dat is gelinkt aan het laatste Potterverhaal.

Het nu als De vertelsels van Baker de Bard vertaalde boekje speelt een rol in De relieken van de dood. Het is het boek dat Albus Perkamentus nalaat aan Hermelien Griffel om Harry Potter te helpen met het vernietigen van Voldemorts gruzielement…Lees verder

Het toversprookjesboek dat professor Albus Perkamentus per testament naliet aan Hermelien Griffel en bovendien van commentaar voorzag, bestaat uit vijf bekende vertelsels voor kinderen van toverfamilies (vergelijkbaar met een sprookjesboek voor Dreuzelkinderen). De zeven oorspronkelijk in 2007 verschenen handgeschreven versies, waarvan één exemplaar voor een recordbedrag werd geveild ten bate van kansarme kinderen, waren niet bedoeld voor publicatie. Maar deze frisse, originele, knap in elkaar gestoken en met merkbaar genoegen gefabriceerde toversprookjes mogen fans niet ontnomen worden. Als extraatje verluchtigde de schrijfster zelf de vertelsels met bijpassende fijne pentekeningetjes in zwart-wit. Iedere bladzijde is versierd met bloemtakjes. Prima Nederlandse vertaling, in sprookjesachtige taal. Fraai verzorgde, gebonden uitgave met vaalblauw getint omslag waarover een folielaagje met spinnenwebben. Een 'musthave' voor fans (in 'Harry Potter en de Relieken van de Dood'* werd dit bo…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia