Luisterboek
Nederlands
Als gemeenteraadslid Barry Fairbrother plotseling sterft, blijft het Engelse dorp Pagford in shock achter.
Titel
Een goede raad
Auteur
J.K. Rowling
Verteller
Nelleke Noordervliet  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The casual vacancy
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2013
16 cd's
Speelduur
20 uur en 30 min.
ISBN
9789047615484

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door de Nederlandse auteur Nelleke Noordervliet. Als in het Engelse dorp Pagford deelraadslid Barry Fairbrother (44) plotseling overlijdt voor het restaurant waar hij met zijn vrouw hun trouwdag zal vieren, is het hele dorp geschokt. Want Barry is invloedrijk en er komen deelraadverkiezingen aan, waarbij veel op het spel staat. Na de begrafenis barst de strijd om zijn opvolging los, met als belangrijke punt of volkswijk The Fields bij Pagford zal blijven of wordt ingelijfd door de grote stad, waarvan afhangt of de afkickkliniek in de wijk open zal blijven. Als de verkiezingsdatum bekend is, wordt de deelraadwebsite gehackt door kinderen van kandidaten die hun ouders anoniem zwart maken. Deze eerste roman voor volwassenen van de succesvolle auteur (1965) van de tienerserie 'Harry Potter' werd in de Engelse pers matig tot goed besproken. Ook in dit prettig geschreven, goed vertaalde verhaal is ze op haar best als ze over tieners…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties