Harry Potter and the cursed child : based on an Original new story by J.K. Rowling, John Tiffany, Jack thorne. Part...

J.K. Rowling (auteur), John Tiffany (auteur), Jack Thorne (auteur)

Harry Potter and the cursed child : based on an Original new story by J.K. Rowling, John Tiffany, Jack thorne. Part...

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Harry Potter and the cursed child : based on an Original new story by J.K. Rowling, John Tiffany, Jack thorne. Parts one and two
Auteur
J.K. Rowling John Tiffany Jack Thorne
Taal
Engels
Uitgever
London: Little Brown, 2016 | Andere uitgaven
343 p.

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia