Luisterboek
Nederlands

Harry Potter en de steen der wijzen ; Harry Potter en de geheime kamer

J.K. Rowling (auteur), Wiebe Buddingh' (vertaler), Jan Meng (verteller)
+1
Harry Potter en de steen der wijzen ; Harry Potter en de geheime kamer
×
Harry Potter en de steen der wijzen ; Harry Potter en de geheime kamer Harry Potter en de steen der wijzen ; Harry Potter en de geheime kamer

Harry Potter en de steen der wijzen ; Harry Potter en de geheime kamer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Na de dood van zijn ouders woont Harry Potter in de bezemkast bij zijn zeer onvriendelijke tante en oom; op zijn elfde hoort hij dat hij een tovenaar is. Vanaf ca. 11 jaar.
Bevat
Harry Potter en de steen der wijzen
Harry Potter en de geheime kamer
Titel
Harry Potter en de steen der wijzen ; Harry Potter en de geheime kamer
Auteur
J.K. Rowling
Vertaler
Wiebe Buddingh'
Verteller
Jan Meng
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2014
2 cd's
Speelduur
Ruim 16 uur
Aantekening
Cd's met MP3-bestanden
ISBN
9789047617068

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave (op mp3-cd) van de eerste twee delen* uit de zevendelige Harry Potter-serie, geschreven in 1997 en 1998. Harry Potter woont sinds de dood van zijn ouders in de bezemkast onder de trap in het huis van zijn zeer onvriendelijke tante en oom Duffeling. Op zijn elfde verjaardag hoort Harry dat hij (net als zijn ouders) een tovenaar is; iets wat zijn leven totaal verandert. Hij gaat naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Ook is het zijn taak de strijd aan te gaan met Voldemort, zijn aartsvijand, de tovenaar die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader en moeder. In deel 2 keert Harry na een nare vakantie bij zijn tante en oom terug naar Zweinstein om daar aan het tweede leerjaar te beginnen. Het zal geen rustig schooljaar worden. Humoristische en spannende verhalen, voorgelezen door Jan Meng, die ervoor koos om niet bij iedere personage een stemmetje te maken maar om hun stem wel aa…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties