Wat belangrijk is : over het belang van verbeelding en waarom fouten maken juist goed is

J.K. Rowling (auteur), Sabine Mutsaers (vertaler)

Wat belangrijk is : over het belang van verbeelding en waarom fouten maken juist goed is

Toespraak die de schrijfster in 2008 hield bij het afstuderen van de studenten van Harvard University, waarin zij het voordeel van mislukkingen en het belang van verbeeldingskracht benadrukt aan de hand van persoonlijke ervaringen.
Titel
Wat belangrijk is : over het belang van verbeelding en waarom fouten maken juist goed is
Auteur
J.K. Rowling
Vertaler
Sabine Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Very good lives : the fringe benefits of failure and the importance of imagination
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018
79 p. : ill.
ISBN
9789022583708 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 2008 hield de schrijfster van de boeken over Harry Potter de traditionele toespraak bij het afstuderen van de studenten van Harvard University. Die toespraak werd in 2015 gepubliceerd en is nu vertaald. Zij vertelt daarin over twee belangrijke levenslessen die zij zelf sinds haar eigen afstuderen heeft geleerd: wat de voordelen zijn van mislukkingen en wat het belang is van verbeeldingskracht. En die lessen illustreert zij aan de hand van persoonlijke ervaringen, onder meer uit haar werk voor Amnesty International. Een klein juweeltje, prachtig vormgegeven, vol humor, wijsheid en betrokkenheid.

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties