Daisy
Nederlands

Brief aan vader : een keuze uit eigen werk

+1
Brief aan vader : een keuze uit eigen werk
×
Brief aan vader : een keuze uit eigen werk Brief aan vader : een keuze uit eigen werk

Brief aan vader : een keuze uit eigen werk

De schrijver koos uit zijn een oeuvre een aantal verhalen die hemzelf het dierbaarst zijn, en vulde deze aan met nog niet eerder gebundeld werk.
Titel
Brief aan vader : een keuze uit eigen werk
Auteur
J.M.A. Biesheuvel 1939-2020
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
09:44
Oorspr. uitgever
Van Oorschot
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a442400

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze ruime, door de auteur (1939) gemaakte keuze uit zijn omvangrijke oeuvre bevat uiteraard de verhalen waarmee Biesheuvel zijn reputatie als kortebaankunstenaar vestigde (en die klassiekers werden) zoals ‘Brommer op zee’ en ‘Schip in dok’, en ook de novelle ‘Een dag uit het leven van David Windvaatje’. In de autobiografische verhalen staan vaak zijn psychische omstandigheden centraal, er zijn daarnaast fantastische vertellingen en mengvormen van beide, met als rode draden onder meer de liefde voor zijn echtgenote Eva, het opvoeren van vrienden als Karel van het Reve en verwijzingen naar (Russische) literatuur. Wat deze bundel extra aantrekkelijk maakt zijn de teksten die in de jaren 2010-2013 in ‘Hollands Maandblad’ verschenen en die niet eerder werden gebundeld, waaronder een begrafenisrede, amusante herinneringen aan prins Claus en, in navolging van Kafka, ‘Brief aan Vader’. Voor wie met Biesheuvel niet bekend is een aantrekkelijke kennismaking, voor kenners van zijn werk is herle…Lees verder

Over J.M.A. Biesheuvel

Jacob Martinus Arend (Maarten) Biesheuvel (Schiedam, 23 mei 1939 – Leiden, 30 juli 2020), auteursnaam J.M.A. Biesheuvel, was een Nederlandse schrijver. Hij debuteerde in 1972 met de verhalenbundel In de bovenkooi, waarmee hij onmiddellijk naam maakte.

Levensloop

Biesheuvel studeerde vanaf 1960 rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij werd lid van de studentenvereniging Catena en schreef voor het verenigingsblad en het Leids Universiteits Blad.

In Biesheuvels werk komt onder andere zijn bijzondere relatie tot uiting met de jurist en essayist Huib Drion en de hoogleraar Russische literatuur Karel van het Reve, wiens colleges hij als bijvakstudent volgde en in wie hij God zag. Hij onderhield met hen een intensieve correspondentie.

De schrijver heeft gewoond aan het Rapenburg, de Nieuwe Rijn en de Brahmslaan. Later nam hij zijn intrek in Kernstraat 9, een houten huis genaamd Sunny Ho…Lees verder op Wikipedia