Reflecties op het schrijverschap, gebrek aan inspiratie, uitweidingen over literatuur en muziek, moeiteloos verweven met surrealistische plotwendingen. Een boek vol onnavolgbaar grappige, erudiete, sprookjesachtige verhalen.
Titel
De bruid
Auteur
J.M.A. Biesheuvel 1939-2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Van Oorschot, 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789028220454
CloudLibrary
ab7z7vg9

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over J.M.A. Biesheuvel

Jacob Martinus Arend (Maarten) Biesheuvel (Schiedam, 23 mei 1939 – Leiden, 30 juli 2020), auteursnaam J.M.A. Biesheuvel, was een Nederlandse schrijver. Hij debuteerde in 1972 met de verhalenbundel In de bovenkooi, waarmee hij onmiddellijk naam maakte.

Levensloop

Biesheuvel studeerde vanaf 1960 rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij werd lid van de studentenvereniging Catena en schreef voor het verenigingsblad en het Leids Universiteits Blad.

In Biesheuvels werk komt onder andere zijn bijzondere relatie tot uiting met de jurist en essayist Huib Drion en de hoogleraar Russische literatuur Karel van het Reve, wiens colleges hij als bijvakstudent volgde en in wie hij God zag. Hij onderhield met hen een intensieve correspondentie.

De schrijver heeft gewoond aan het Rapenburg, de Nieuwe Rijn en de Brahmslaan. Later nam hij zijn intrek in Kernstraat 9, een houten huis genaamd Sunny Ho…Lees verder op Wikipedia