Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ledeberg! : volksroman

Jo Van Damme (auteur), Hilde Groeninck (verteller)
Twee broers uit Ledeberg bij Gent erven het huis van hun moeder. Probleem is dat dit huis nog bewoond wordt. De broers zetten gezamenlijk een plannetje op om de (allochtone) huisjesmelker uit het huis te krijgen en daarmee hun financiële problemen op te lossen. Dat blijkt door allerlei verwikkelingen lastiger dan ze dachten.
Onderwerp
Broers, Ledeberg (Gent)
Titel
Ledeberg! : volksroman
Auteur
Jo Van Damme
Verteller
Hilde Groeninck  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
3:32
Oorspr. uitgever
Vrijdag
Aantekening
Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee broers uit Ledeberg bij Gent worden ontboden bij de notaris om te horen dat zij het huis van hun moeder erven. Probleempje is dat dit huis nog bewoond wordt. De broers zetten gezamenlijk een plannetje op om de (allochtone) huisjesmelker uit het huis te krijgen, dit dan te verkopen en daarmee hun financiële problemen op te lossen. Dat blijkt door allerlei verwikkelingen lastiger dan ze dachten. De broers ontdekken daarbij ook dat ze allebei schelmse, misschien wel criminele trekken hebben, overigens niet van een vreemde. Goed leesbaar verhaal met talloze verwikkelingen. Af en toe doet het geheel denken aan de ook Gentse Herman Brusselmans. De Vlaamse schrijver (1959) is een televisie- en radio-presentator die ook theatermonologen schreef, gebundeld in 'De conference' (2008*). Vrij kleine druk.

Over Jo Van Damme

Jo Van Damme (Ninove, 11 april 1959) is een Vlaamse journalist, schrijver en presentator op de Vlaamse radio en televisie.

Hij begon zijn carrière als freelancejournalist bij onder meer De Gentenaar en Standaard Magazine. Tegenwoordig is hij vooral bekend als presentator van televisie- en radioprogramma's. In De rechtvaardige rechters (op Canvas, voorheen ook op Radio 1, momenteel ook op Radio 2) was hij de 'opperrechter' en werd er weleens gelachen met zijn opvallende brilmontuur. In de kennisquizzen Per Seconde Wijzer en Met het mes op tafel kwam hij dan weer een stuk serieuzer over.

In maart 2011 verscheen zijn eerste boek, de volksroman Ledeberg!.