Boek
Nederlands

Pasen in het dierenbos

Joachim Krause (auteur), Marieke Hoogland (vertaler)
Het wordt lente in het dierenbos! De dieren houden een grote schoonmaak en bereiden zich voor op het paasfeest. Overal worden eieren beschilderd en natuurlijk komt de paashaas op bezoek. Hardkartonnen prentenboek met grote gekleurde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Pasen in het dierenbos
Auteur
Joachim Krause 1968-
Vertaler
Marieke Hoogland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ostern auf der Wimmelwiese
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Holland, 2014
[14] p. : ill.
ISBN
9789025112592 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Pasen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De lente is in aantocht. Alle dieren in het bos maken zich klaar voor het paasfeest. Overal wordt geknutseld, gepoetst, gebakken en geschilderd. Het is een drukte van jewelste. Ook de Paashaas is van de partij. Overal verstopt hij kleurige paaseieren. Pasen in het dierenbos is een groot kartonnen zoek- en aanwijsboek voor jonge kinderen. Grote, kleurige prenten brengen de bedrijvigheid in het bos in beeld. De tekst spoort de lezer aan om op iedere pagina de Paashaas te zoeken. ‘Kijk eens wie er het dorp komt binnenwandelen, met een mand op zijn rug? Zie jij wie er nog aan het werk is?’ Naast de Paashaas valt er nog veel meer te ontdekken. De tekst biedt daarbij weinig houvast. Zij beperkt zich tot het stellen van vragen als: ‘Zie je hoe mooi het tuintje wordt?’ De felle kleuren geven het boek een vrolijke uitstraling en maken het aantrekkelijk voor jonge kinderen, tegelijkertijd maken de uitgesproken kleuren het lastig om geconcentreerd te kijken. Alle figuren op de overvolle t…Lees verder
Groot hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin de (aangeklede) dieren uit het dierenbos zich voorbereiden op het paasfeest. Ze spelen, werken in huis en tuin, verven paaseieren, vieren feest rond het paasvuur en zoeken tenslotte de verstopte eieren. Volle, vrolijk gekleurde platen, die telkens een dubbele pagina beslaan, stimuleren peuters en kleuters om te zoeken, aan te wijzen en te benoemen. In een klein tekstblokje worden de prenten toegelicht en worden in verhaalvorm zoekopdrachten gegeven, die van de kinderen eisen dat ze heel goed kijken. Op elke prent is de paashaas terug te vinden met een mand met eieren op zijn rug. De herkenbare situaties zullen de oudste peuters en kleuters aanspreken en vormen een leuke en sfeervolle voorbereiding op het paasfeest, zonder op het christelijke aspect in te gaan. De illustrator maakte diverse zoekboeken voor peuters en kleuters, o.a. 'Kerstfeest in het dierenbos'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Suggesties