Strip
Nederlands
Titel
De dag van de pad
Scenarist
Joann Sfar Lewis Trondheim
Illustrator
Manu Larcenet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le jour des crapauds
Uitgever
Amsterdam: L, 2008
32 p. : ill.
ISBN
9789024528868 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De stripreeks 'Donjon' is gesitueerd in een absurdistisch universum waarin een reeks bizarre personages op opportunistische wijze hun plaats tracht te bepalen. Naast de hoofdreeks 'Donjon Zenit' loopt een aantal series, dat meer tijdvakken overlapt. De gebeurtenissen in 'Donjon Parade' worden gedragen door de uitbarstingen van de malafide eend Herbert, zijn ongeremde maatje de draak Marvin en de beheerder van de burcht, de megalomane Wachter. In het derde deel van de reeks verkoopt Herbert alle levende lampen van de Donjon. De kwade genius achter deze transactie wil in het bezit komen van de Donjon door vliegende padden in te zetten. Uit onverwachte hoek komt hulp; de vampiers van de Donjon gaan een monsterverbond aan met Herbert in wie zij een nieuwe Messias zien. Dit verbond sneuvelt zodra Marvin zijn knuisten laat gelden. Het volstrekt idiote gegeven wordt met zeer veel humor verbeeld. De vileine dialogen en de uit zijn verband getrokken werkelijkheid worden door de filosofische to…Lees verder

Over Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Joann Sfar (Nice, 28 augustus 1971) is een Frans auteur en filmregisseur. Hij is een van de bekendere artiesten van de Franco-Belgische stripbeweging.

Biografie

Sfar begon zijn carrière als tekenaars bij de uitgever L'association. Zijn bekendste reeks is Donjon die hij met Lewis Trondheim maakte. Donjon wordt getekend door veel verschillende tekenaars. Sfar name de sub-serie Donjon Avondschemer voor zijn rekening en tekende hiervan de eerste drie delen (nummer 101, 102 en 103). Van de Kat van de Rabbijn en Kleine Vampier zijn tevens tekenfilms gemaakt. Van de Kat van de Rabbijn verschijnt in 2018 een verfilming.

Bibliografie

In het Nederlands verschenen

Zwarte olijven (ism Emmanuel Guibert)

Suggesties