Makkelijk lezen
Engels
Een 38-jarige vrouw, getrouwd met twee kinderen, heeft een geheim dat ze met zich meedraagt: ze kan niet lezen.
Titel
The book boy
Auteur
Joanna Trollope
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2006
94 p.
ISBN
0-7475-8211-4 9780747582113

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Quick Reads zijn vlot leesbare, niet te lange verhalen, speciaal door bekende Britse auteurs voor deze reeks geschreven en bedoeld als leesbevorderende lectuur voor jongeren en volwassenen. De bekende schrijfster Joanna Trollope schreef een verhaal over een 38-jarige vrouw, getrouwd met twee kinderen, die gelukkig zou moeten zijn, maar het niet is, vanwege een geheim dat ze met zich meedraagt: ze kan niet lezen. Ze besluit daarin verandering te brengen, en krijgt hulp uit onverwachte hoek. Zonder illustraties. Niveau: bovenbouw.

Over Joanna Trollope

Joanna Trollope OBE (Minchinhampton (Gloucestershire), 9 december 1943) is een Engelse schrijfster van romans.

Joanna Trollope ging naar de Reigate County School for Girls en daarna naar de Universiteit van Oxford. Ze gaf les op verschillende locaties van 1967 tot 1979 voor ze fulltime ging schrijven in 1980. Ze was getrouwd met Ian Curteis, een Britse televisiester. Trollope is een ver familielid van de victoriaanse schrijver Anthony Trollope en is een nicht van de schrijver en televisiereporter James Trollope.

Ze schrijft vooral drama's over families uit de middenklasse en liefdesromans. De boeken zijn heel realistisch, en hebben vooral de menselijke psyche en onderlinge relaties tot onderwerp. Enkele van haar romans zijn verfilmd of als televisieserie uitgezonden.

Bibliografie