Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bokkensprongen : korte verhalen

Joanne Harris (auteur)
+1
Bokkensprongen : korte verhalen
×
Bokkensprongen : korte verhalen Bokkensprongen : korte verhalen

Bokkensprongen : korte verhalen

Genre:
Keuze van tweee͏̈ntwintig verhalen.
Titel
Bokkensprongen : korte verhalen
Auteur
Joanne Harris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Jigs and reels
Uitgever
Baarn: De Kern, 2004
311 p.
ISBN
90-325-0973-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 39 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit twintigtal korte verhalen wordt duidelijk dat Joanne Harris haar kijk op mensen kan omzetten in fantastische vertellingen. De verhalen zijn soms ontroerend, herkenbaar en toch vaak verrassend. Moeiteloos wisselen de hoofdpersonen in ieder verhaal van gedaante en belanden ze in soms penibele situaties. Slechts een enkele keer ontbreekt een goede uitwerking. Ieder verhaal wordt voorafgegaan door een persoonlijke notitie van de auteur om op deze manier de context waarin het verhaal geschreven is, mee te geven. De bundel is voor een breed publiek geschikt en zal zeker tot ieders verbeelding kunnen spreken. De verhalen zijn in de afgelopen tien jaar geschreven en voor het eerst nu in een bundel samengevat. Joanne Harris is auteur van onder andere 'Chocolat', 'Bramenwijn' en 'Gods Dwazen'. Vrij kleine druk.

Over Joanne Harris

Joanne Michèle Sylvie Harris, geboren op 3 juli 1964, in Barnsley, Yorkshire, Engeland, is een Britse schrijfster, met een Franse moeder en een Engelse vader. Ze werd geboren in haar grootouders' snoepwinkel en haar leven was gevuld met eten en folklore. Haar overgrootmoeder stond bekend als een heks en een genezer. Dit was een omgeving die een grote rol zou gaan spelen in haar verdere leven als romanschrijfster.

Ze ging naar de Wakefield Girls Highschool, Barnsley Sixth Form College (Een school waar ze haar laatste twee jaar van het secundaire onderwijs volgde). Ze studeerde Moderne en Middeleeuwse Talen aan het St Catharine's College te Cambridge. Haar eerste roman The Evil Seed werd gepubliceerd in 1989, maar het boekte weinig succes, evenmin als haar tweede roman: Sleep, Pale Sister (1993). In 1999 werd Chocolat de nr. 1 in de bestsellerlijst van de London Sunday Times. Het boek was gebaseerd op eten en een exotisch gebied in Gers in Frankrijk…Lees verder op Wikipedia