Luisterboek
Nederlands

De vrienden van Kareltje & Sjonnie

Job Schuring (auteur), Paul Hock (muziek), Ronald Schmitz (muziek)
+1
De vrienden van Kareltje & Sjonnie
×
De vrienden van Kareltje & Sjonnie De vrienden van Kareltje & Sjonnie
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Titel
De vrienden van Kareltje & Sjonnie / tekst en zang Job Schuring, muziek Paul Hock en Ronald Schmitz
Auteur
Job Schuring
Muziek
Paul Hock Ronald Schmitz
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Rubinstein, 2007 | Andere uitgaves
1 cd
Speelduur
30 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
ISBN
9789047601319
Plaatsingssuggestie
Liedjes (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kareltje de hamster en Sjonnie de giraffe wonen in een dierentuin en zijn dikke vrienden. Elke avond als de dierentuin dicht is, gaan alle hokken open en beleven ze samen spannende avonturen. In elk liedje komen ze weer andere dieren tegen. De vijf liedjes en twee verhalen zijn geschreven, gezongen en verteld door Job Schuring (bekend als cabaretier). Deze liedjes en verhaaltjes verschenen eerder met nog drie andere nummers op de cd 'Kareltje en Sjonnie'*. De teksten zijn origineel, de begeleiding is verzorgd en in verschillende stijlen.

Over Job Schuring

Job Schuring (Alphen aan den Rijn, 1962) is een Nederlandse tekstschrijver en kleinkunstenaar. Hij groeide op in Schiedam en Loppersum (Groningen). Hij werd afgewezen aan de kleinkunstakademie en ging Geschiedenis studeren. Na vijf jaar ging hij zich toch weer toeleggen op de kleinkunst. In 1988 was hij de eerste winnaar van de Wim Sonneveld-prijs. Hij maakte als solist vele theaterprogramma's. In 2000 trad hij op met Rutger Laan, met wie hij al eerder muziek schreef. Hij schreef ook de serie 'Olivier en Brechtje' voor Sesamstraat en was tekstschrijver voor Liesbeth List.

Tegenwoordig maakt hij samen met illustrator Eva Poppink en muzikanten Ronald Schmitz en Paul Hock diverse luisterboeken voor kinderen waarin Kareltje de hamster en Sjonnie de giraf de hoofdrollen spelen. Sinds 2009 is Job ook de nieuwe stem van Winnie de Poeh in Nederland, als opvolger van Kick Stokhuyzen. Ook deed Schuring overige stemmen in de film Cars.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties