Cd
Nederlands

Het feest van Kareltje en Sjonnie

Job Schuring (uitvoerder), Paul Hock (muziek)
+1
Het feest van Kareltje en Sjonnie
×
Het feest van Kareltje en Sjonnie Het feest van Kareltje en Sjonnie

Het feest van Kareltje en Sjonnie

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kareltje de hamster en Sjonnie de giraffe geven een feestje voor alle dieren uit de dierentuin; ieder dier verzorgt een optreden. Bundel liedjes en teksten op cd-formaat met illustraties in kleur en cd. Vanaf ca. 5 jaar.
Toon meer
Onderwerp
Dieren, Feestjes bouwen
Titel
Het feest van Kareltje en Sjonnie / concept, tekst en zang Job Schuring ; muziek Paul Hock
Uitvoerder
Job Schuring
Muziek
Paul Hock
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
1 cd
ISBN
9789054443988
Plaatsingssuggestie
Liedjes (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde luisterboekje rond hamster Kareltje en Sjonnie de giraffe. Ze geven een feestje voor alle dieren uit de dierentuin. Ieder dier verzorgt op de feestavond een optreden en Kareltje en Sjonnie kletsen alles aan elkaar. Dit boekje in cd-formaat is mooi geïllustreerd met tekeningen in kleur. De bijgevoegde cd bevat een combinatie van gesproken tekst met amusante stemmetjes en liedjes, maar ook mopjes van Kees Stokstaart (de teksten zijn in het boekje afgedrukt). In hem zal menig kind zichzelf herkennen; hij is verlegen en bang om op te treden. Verzorgde uitgave om te gebruiken in de klas, maar ook thuis en op vakantie. De karakters van de dieren, zoals die naar voren komen in de liedjes, zijn te spiegelen op mensen. Met drie woorden te omschrijven: superleuk, humoristisch en origineel. Jammer van de typefoutjes in het eerste liedje.Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Over Job Schuring

Job Schuring (Alphen aan den Rijn, 1962) is een Nederlandse tekstschrijver en kleinkunstenaar. Hij groeide op in Schiedam en Loppersum (Groningen). Hij werd afgewezen aan de kleinkunstakademie en ging Geschiedenis studeren. Na vijf jaar ging hij zich toch weer toeleggen op de kleinkunst. In 1988 was hij de eerste winnaar van de Wim Sonneveld-prijs. Hij maakte als solist vele theaterprogramma's. In 2000 trad hij op met Rutger Laan, met wie hij al eerder muziek schreef. Hij schreef ook de serie 'Olivier en Brechtje' voor Sesamstraat en was tekstschrijver voor Liesbeth List.

Tegenwoordig maakt hij samen met illustrator Eva Poppink en muzikanten Ronald Schmitz en Paul Hock diverse luisterboeken voor kinderen waarin Kareltje de hamster en Sjonnie de giraf de hoofdrollen spelen. Sinds 2009 is Job ook de nieuwe stem van Winnie de Poeh in Nederland, als opvolger van Kick Stokhuyzen. Ook deed Schuring overige stemmen in de film Cars.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties